SNEŽNO NEVREME SVE JAČE U SRBIJI: Najznačajnija deonica u TOTALNOM KOLAPSU, sve je ZAVEJANO, vetar NE ŠTEDI putare
Sneg, Foto: RINA

problemi putara

SNEŽNO NEVREME SVE JAČE U SRBIJI: Najznačajnija deonica u TOTALNOM KOLAPSU, sve je ZAVEJANO, vetar NE ŠTEDI putare

Putari Srbije imaju velike probleme sa snegom koji je došao u novembru

Objavljeno:

Put preko Golije koji spaja Ivanjicu sa Novim Pazarom od noćas je u prekidu. Deonica na Odvraćenici i ove zime jedna je od najrizičnijih u Srbiji.

- Putari su sve vreme u pripravnosti, ali nema poentu pročišćavatu taj put, kad nakon obavljenog posla jak vetar ponovo napravi nanose visine i do nekoliko metara. Sačekaćemo da stane vetar, kako bi se stekli uslovi za adekvatno čišćenje deonice. Putari su angažovani makimalno i predano obavljaju svoj posao, izveli su dve uspešne akcije spasavanja meštana - rekao je za RINU Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Jako snežno nevreme ponovo je napravilo probleme na elektro-mreži, a nekoliko stotina ljudi je ostalo bez električne energije.

Sneg
Snegfoto: RINA

- Velika količina mokrog snega napravila je probleme na sistemu snabdevanja električnom energijom. Sve ekipe su na terenu kako bi uspostavili snabdevanje, a u akciju se uključili pripadnici Sektora za vanredne situacija koji su dali terenska vozila kao i lokalna samouprava. Imamo dosta neprohodnih nekategorisanih puteva na Goliji, meštani su sačekali da stane sneg kako bi se i oni uključili u akciju probijanja. Nadamo se da će tokom dana biti osposobljen prilaz do svake kuće - kaže Momčilo Mitrović, predsednik opstine Ivanjica.

Putari Zlatiborskog okruga čitavu noć proveli na terenu, svi putevi sada su prohodni

Na teritoriji Zlatibroskog okruga tokom noći smanjen je intenzitet padavina, svi putevi su prohodni i normalizovan saobraćaj.

- Angažovana je teška mehanizacija, šest grejdera poslati je na najkritičnje tačke. Najteže stanje bilo je na Tavniku i Borovoj Glavi gde su bila angažovana dva grejdera. Pored teške mehanizacije na terenu je bilo i 16 kamiona. Putevi su čiščeni po prioritetima, a posao putarima otežavao je jak vetar. U osam sati je skinuta zabrana sa glavih putnih pravaca ka Crnoj Gori, izjavio je Alen Mušanović iz Puteva Užice.

On je istakao da se trenutno čiste putevi drugog i trećeg prioriteta, a saobraćaj se odvija bez većih problema.

Bonus video:

00:58

Sneg obeleo planinu Goliju

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.