RHMZ UPOZORAVA NA NEVREME U SRBIJI, OVI DELOVI ZEMLJE PRVI NA UDARU: Stiže vetar olujne jačine sa jakom kišom
Kiša, Foto: RINA

STRAŠNO

RHMZ UPOZORAVA NA NEVREME U SRBIJI, OVI DELOVI ZEMLJE PRVI NA UDARU: Stiže vetar olujne jačine sa jakom kišom

U subotu hladnije i oblačno sa kišom, a na planinama iznad 1400 mnv kiša u toku dana prelazi u susnežicu i sneg

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je na svom sajtu najavio promenu vremena u toku dana. Očekuje se nevreme sa kišom i jakim vetrom koji će dostizati udare olujne jačine.

"Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i vetrovito uz slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak južni i jugoistočni vetar, koji će povremeno dostizati udare olujne jačine", upozorava RHMZ.

Vreme narednih dana:

U subotu hladnije i oblačno sa kišom, a na planinama iznad 1400 mnv kiša u toku dana prelazi u susnežicu i sneg. Vetar umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 9°C, a maksimalna od 9°C do 13°C. Uveče kiša prestaje na severu Srbije.

U nedelju suvo i hladno sa sunčanim intervalima, a krajem dana novo naoblačenje sa jugozapada će usloviti kišu uveče i u noći ka ponedeljku. U ponedeljak ujutru kišna zona odlazi na istok, pa će veći deo dana biti suvo i prohladno. U utorak u većini predela suvo i malo toplije, a samo na severu Srbije je moguća kratkotrajna prolazna kiša.

Bonus video: DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.