DANAS PRAVI JESENJI PETAK: Najniža temperatura NULA, a evo i kada stiže kiša
Jesen, Foto: Aleksa Petrović

RHMZ

DANAS PRAVI JESENJI PETAK: Najniža temperatura NULA, a evo i kada stiže kiša

U Srbiji će u subotu biti oblačno i hladnije, povremeno sa kišom

Objavljeno:

U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, posle podne, uveče i noću mestimično sa kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, a na jugu Banata i sa olujnim udarima. Krajem dana vetar u slabljenju. Najniža temperatura biće od nula do osam, a najviša od 11 do 15 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, posle podne, uveče i noću povremeno sa kišom. Duvaće umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni vetar, koji će krajem dana biti u slabljenju. Najniža temperatura biće od četiri do osam, a najviša oko 14 stepeni.

1 / 4 Foto: Beta Dragan Gojić

U Srbiji će u subotu biti oblačno i hladnije, povremeno sa kišom koja će na visokim planinama iznad 1.500 metera posle podne preći u sneg. Uveče prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, osim na jugu zemlje. U nedelju i ponedeljak biće pretežno sunčano uz malu i umerenu oblačnost, osim na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije gde će se zadržati oblačno vreme, ponegde sa kišom.

Biometeorološka prognoza za petak, 10. novembar:

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno delovati na srčane bolesnike, astmatičare i nervno labilne osobe. Kod meteoropata mogući su bolovi u kostima i zglobovima i promenlјivo raspoloženje.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.