U KONTAKTU SMO S PORODICOM, SLUČAJ JE DELIKATAN: Naš konzul u Izraelu se oglasio o momku iz Srbije koji je OTET
Foto: Printscreen/Intagram/@Eran_Efrat

POTRESNO

U KONTAKTU SMO S PORODICOM, SLUČAJ JE DELIKATAN: Naš konzul u Izraelu se oglasio o momku iz Srbije koji je OTET

Aleksandar Nikolić, počasni konzul Srbije u Izraelu oglasio se tim povodom

Objavljeno:

U terorističkom napadu Hamasa na Izrael kidnapovan je i 22-godišnji mladić srpskog porekla Alon Ohel.

Aleksandar Nikolić, počasni konzul Srbije u Izraelu oglasio se tim povodom i rekao sledeće:

- Upoznati smo sa slučajem, u kontaktu smo sa porodicom, i činimo sve napore spram izraelskih, posebno civilnih ali i vojnih, vlasti. Ne možemo da komentarišemo imajući u vidu delikatnost slučaja, i nadamo se da ćemo moći da ažuriramo nešto u narednom periodu - rekao je konzul.

Podsetimo, informaciju o kidnapovanom mladiću, čija porodica je poreklom iz Novog Sada, objavila je njegova majka Idit Ohel, koja je kazala da je njen sin otet, pošto je učestvovao na muzičkom festivalu.

Alon Ohel
foto: Printscreen/Twitter/@IsraelinSerbia

- On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru usledio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa - ispričala je ono što je čula od prijatelja svog sina.

U skloništu je, kaže, bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

U jednom trenutku, teroristi Hamasa su došli do skloništa i pokušali sve da ih ubiju. Ubacilu su sedam granata u sklonište.

- Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasli ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovezen u bolnicu, on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze - objasnila je ona.

Tu informaciju potvrdila je i izraelska vojska.

- Moja trinaestogodišnja ćerka zvala je neprestano njegov broj mobilnog u nadi da će se javiti. Oko 11.30 se javila žena koja je rekla - oni nas ubijaju, dođite da nas spasete... Uzela sam telefon i pitala kako se zove, nakon čega se prekinula veza. Bili smo preplašeni, jer ne znamo gde nam je sin - istakla je ona zabrinuto.

Bonus video: HEZBOLAH ULAZI U RAT AKO IZRAEL UĐE U GAZU?! Ljuban Karan: Vojna nadmoć je mač sa dve oštrice u urbanim uslovima, TUNELI OPASNI!

02:14

HEZBOLAH ULAZI U RAT AKO IZRAEL UĐE U GAZU?! Ljuban Karan: Vojna nadmoć je mač sa dve oštrice u urbanim uslovima, TUNELI OPASNI!

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.