OBJAVLJEN SNIMAK OTMICE SRPSKOG DRŽAVLJANINA U IZRAELU! Hamasovci bacili 7 GRANATA u sklonište (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)
Foto: Youtube/Kosovo Online/Privatna arhiva

JEZIVO

OBJAVLJEN SNIMAK OTMICE SRPSKOG DRŽAVLJANINA U IZRAELU! Hamasovci bacili 7 GRANATA u sklonište (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Objavljen je i snimak na kom se vidi otmica civila, među kojima je navodno i Ohel, od strane Hamasa

Objavljeno: 10:49h

Alon Ohel, mladi Izraelac sa srpskim državljanstvom, otet je od strane Hamasa u Izraelu. Njegova majka je rekla za Kosovo Onlajn da je on kidnapovan tokom učešća na velikom muzičkom festivalu, koji je u krvi prekinuo napad Hamasa.

"On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru usledio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa", ispričala je ono što je čula od prijatelja svog sina.

U skloništu je, kaže, bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

U jednom trenutku, teroristi Hamasa su došli do skloništa i pokušali da sve da ih ubiju. Ubacili su sedam granata u sklonište.

Objavljen je i snimak na kom se vidi otmica civila, među kojima je navodno i Ohel, od strane Hamasa.

"Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovežen u bolnicu on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze", objasnila je ona.

Tu informaciju potvrdila je i izraelska vojska.

"Moja trinaestogodišnja ćerka zvala je neprestano njegov broj mobilnog u nadi da će se javiti. Oko 11.30 se javila žena koja je rekla - oni nas ubijaju, dođite da nas spasete... Uzela sam telefon i pitala kako se zove, nakon čega se prekinula veza. Bili smo preplašeni, jer ne znamo gde nam je sin", priča zabrinuto.

Idit kaže da je, pošto je Alon srpski državljanin, zatražila pomoć konzulata Srbije u Izraelu.

"Porodica sa moje majčine strane je iz Novog Sada. Moj deda je tamo rođen i kao mladić od 15 godina, po početku Drugog svetskog rata, uspeo je da pobegne. Cela njegova porodica je ubijena, ostao je samo deo koji se nalazi u Beogradu", dodaje ona.

(Espreso/ Kosovo Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.