ZIMA NAM ZVANIČNO KUCA NA VRATA? Srpski meteorolog najavio PADAVINE, u ovim delovima se očekuje i SNEG (FOTO)
Devojka sa crvenim kišobranom, Foto: Ana Paunković

VREMENSKA PROGNOZA

ZIMA NAM ZVANIČNO KUCA NA VRATA? Srpski meteorolog najavio PADAVINE, u ovim delovima se očekuje i SNEG (FOTO)

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da je da počinje prava jesen

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Više oblačnosti će biti u prvom delu dana, a posle podne se očekuju i sunčani intervali. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni, uveče i tokom noći u slabljenju i skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura će biti od osam stepeni do 15, a najviša od 21 do 24 stepena. U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa kratkotrajnom kišom. Najniža temperatura oko 15 stepeni, a najviša oko 22.

Meteorolog Ivan Ristić u svojim najnovijim objavama na Fejsbuku, najavio je da je da počinje prava jesen.

"ECMWF ENS srednja nedeljna odstupanja temperature na 2m, gornja fotografija je od 16. do 23. oktobara, a donja od 23. do 30. oktobra. Kao što sam najavio, sve se odjednom promenilo. Nema izglednijeg otopljenja na vidiku. Počinje prava JESEN, granica toplijeg i hladnog vazduha je blizu nas što će usloviti i dosta padavina, KIŠU u nižim i najverovatnije prvi SNEG u planinskim oblastima", najavio je meteorolog Ristić na Fejsbuku.

Prethodno je najavio da sledi neočekivani preokret i "kao da nam zima kuca na vrata".

"Nove ECMWF mape, sledeće nedelje oblačno povremeno sa kišom i sve hladnije kao da nam ZIMA kuca na vrata. Neočekivani preokret, najviša dnevna temperatura u sredu i četvrtak, 18. i 19. oktobra od 8°C do 12°C", napisao je meteorolog na Fejsbuku.

Bonus video:

06:10

VREMENSKA PROGNOZA METEOROLOGA SLOBODANA SOVILJA ZA NAREDNI PERIOD: Nakon stabilnog vremena tokom ovih 10 dana, STIŽE PROMENA

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.