RUS KOJI ŽIVI U SRBIJI ISKRENO OPLEO PO SVIMA: Ovako opisao NAŠ NAROD, mnogi se tome NISU NADALI
Rusija, Foto: Profimedia

rusi u srbiji

RUS KOJI ŽIVI U SRBIJI ISKRENO OPLEO PO SVIMA: Ovako opisao NAŠ NAROD, mnogi se tome NISU NADALI

Ispovest Rusa koji želi da ostane u Srbiji

Objavljeno:

"Ja sam samo još jedan Rus koji se preselio u Srbiju posle rata. Sa svim stereotipima - živim u Beogradu, radim u IT kompaniji, plaćam visoku kiriju", rečenica je još jednog mladića koji je zbog rata između Rusije i Ukrajine odlučio da dođe u Srbiju. Njegov dolazak u Beograd okarakterisao je kao sudbinski - jer planira da ostane.

Na društvenoj mreži Redit, neimenovani Rus napisao je objavu o svom dolasku u Srbiju želeći da se predstavi srpskom delu ovog sajta. U svom obraćanju zahvalio se Srbima na svemu i objasnio da je naša zemlja najlepša u kojoj je ikada bio, zbog čega se u nju i zaljubio.

Beograd
Beogradfoto: Tamara Trajković

"Pozdrav, hvala vam puno što ste nas primili u svoju zemlju. Ljudi, zaista sam vam veoma zahvalan za ovo. Sve Srbe koje sam upoznao bili su veoma ljubazni prema meni, veoma sam zahvalan na tome. Vi ste stvarno neverovatni. Srbija je najlepša zemlja u kojoj sam ikada bio. Vaši gradovi su veoma jedinstveni, na primer Beograd - to je kao četiri različita grada u jednom! (Stari grad, Novi Beograd, Zemun, Vidikovac). Vaša priroda je fantastična! Pod dva, oprostite nam. Zaista mi je žao zbog nekih Rusa, koji vam prave nevolje. Kada sam živeo u Rusiji maštao sam o tome da pobegnem od nekih užasnih, bezobraznih ljudi. Sad sam u Srbiji, a i takvi ljudi su se spakovali i došli takođe. To se jednostavno dešava, svaki narod ima dobre, loše i strašne ljude", počeo je priču Rus.

"Ne sudite nam na osnovu jednog Rusa"

Beograd
Beogradfoto: Tamara Trajković

On je zamolio sve ljude da ne osuđuju sve Ruse zbog jednog koji pravi probleme. "Molim vas, nemojte nas sve osuđivati zbog jednog ili dvoje loših ljudi. Svi smo mi različiti, kao i vi. Što se mene tiče, ja sam jako zaljubljen u Srbiju. Učim srpski jezik, istoriju i kulturu. Zaista želim da živim ovde, osećam se kao kod kuće. I želim da Srbija postane moj dom. Takođe znam neke Ruse koji žele da odlete odavde što pre (ne razumem ih). Neki od njih hoće u EU, neki u Rusiju (poslednji samo čekaju da se ovaj rat završi). Tako da možete biti sigurni da će mnogi od njih otići kući pre ili kasnije.

Učim srpski, voleo bih da imam srpske prijatelje. S vremena na vreme razgovaram sa komšijama, ali to su samo sitnice. Jezička barijera je ipak problem. Tako da, ako biste bili zainteresovani da razgovarate sa ruskim migrantom u šetnji, ili možda tokom ispijanja piva, bio bih veoma zahvalan, samo mi pišite!", stoji u njegovoj objavi.

Mnogi Srbi su mu poželeli dobrodošlicu i zahvalili se na njegovim rečima. "Ma ništa, opušteno buraz", "Dobrodošao u Srbiju i poštovanje za učenje jezika i za ideju ostanka", "Živ bio jarane", bili su samo neki od komentara. Jednog Srbina zanimalo je koliko Rus plaća stanarinu, te mu je on ljubazno odgovorio. "Plaćam 1.200 evra mesečno, živim na Novom Beogradu, blizu 'West-65'", napisao je on.

Bonus video:

02:00

RUSIJA POKAZALA DA JE TIGAR OD PAPIRA Obradović o poseti Kim Džong Una Rusiji: Okretanje Severnoj Koreji i Iranu govori jedno!

(Espreso/ MONDO/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.