SRBI ZAROBLJENI U PILIONU ČEKAJU: Oglasio se direktor turističke agencije, jedino HELIKOPTEROM mogu da ih izvuku!
Poplave u Grčkoj, Foto: Printscreen/Youtube/ ITV News

poplave u grčkoj

SRBI ZAROBLJENI U PILIONU ČEKAJU: Oglasio se direktor turističke agencije, jedino HELIKOPTEROM mogu da ih izvuku!

Direkor turističke agencije preko koje je 62 putnika iz Srbije otišlo u Pilion kaže da su oni bezbedni, i da čekaju da ih helikopterom evakuišu

Objavljeno:

Ljubomir Radivojević, direktor turističke agencije Atlantik, preko koje je 62 putnika otišlo u grčku oblast Pilion, koja je poplavljena i odsečena od sveta, kaže da su svi živi i zdravi, ali da jop nema načina da se evakuišu.

- Upravo sam završio razgovor sa našim konzulom Dejanom Mačkovićem u ambasadi u Atini, koji je na vezi sa civilnom zaštitom Piliona. U ovom trenutku, kako mu je rečeno, oni mogu samo helikopterima da dođu do ljudi, ali samo ako je nekome život ugrožen. Ma sreću, naši su svi dobro. I zato moraju da budu strpljivi, obećanja su da će putna sekcija pokušati sve što može kako bi što pre koliko-toliko sanirala puteve i osposobila prilaz -kaže za Kurir Radivojević.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Guardian News

Među 62 putnika je svega troje dece, a najmlađe ima četiri godine. U letovištu Milina smešteno je 28 turista, a tu su i to troje dece. U Horto je otišlo 14 ljudi, Platanjas 13 i Agios Joanis sedam.

- Svako letovalište je na nekli način je ugroženo. Najvažnije je da nije niko u životnoj opasnosti. Svi su u svojim smeštajnim objektima, ali svaka komunikacija je otežana. Do letovališta se ne može doći niti izaći jer su putevi prekinuti. Nema ni struje, pa jedva da ikoga više možemo i dobiti telefonom - objašnjava Radivojević.

Bonus video:

00:29

Poplave u Grčkoj

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.