OLUJA POTOPILA GRČKU: Jedna porodica iz Srbije se već našla USRED KATAKLIZME, evo gde je NAJOPASNIJE!
Haos u Grčkoj, Foto: Printscreen/Twitter/Nahel Belgherze

haos

OLUJA POTOPILA GRČKU: Jedna porodica iz Srbije se već našla USRED KATAKLIZME, evo gde je NAJOPASNIJE!

Upozorenje za srpske turiste

Objavljeno:

Grčka se nakon razornih požara nalazi na udaru oluje "Danijel", zbog koje mnogi gradovi u ovoj državi izgledaju kao da ih je pogodila kataklizma. Zbog toga je veliki broj turista koji letuju u ovoj državi praktično odsečen od sveta, uključujući i jednu porodicu iz Srbije, koja je smeštena u Argalastiju. Da stvar bude gora, najave meteorologa za dane koji dolaze nisu obećavajuće, pa se strahuje od toga da bi sve više naših turista moglo da se nađe u sličnoj situaciji.

Naime, kako je prenela agencija Nikana, srpska porodica koja letuje u Kalama Apartmanima u Argalastiju, usled prekida telefonskih veza, signala i struje, tokom današnjeg dana nije uspela da stupi u kontakt sa svojom porodicom i za sada nema informacija o tome u kakvom se stanju oni trenutno nalaze. Takođe, nema informacija ni o tome o kojoj se porodici radi.

Automobil u moru, ulice potpuno poplavljene

Prema poslednjim informacijama, u bujicama je stradala jedna osoba u Volosu.

U ovom primorskom gradu poplave su napravile ozbiljne probleme, zarobljeno je više od 100 automobila i vatrogasne službe pokušavaju da oslobode vozače.

Takođe, potpuno je obustavljen i javni prevoz.

Vodotok Krafsidonas, koji prolazi kroz Volos, prešao je granične nivoe odbrane od poplava za više od tri metra.

Gradonačelnik Volosa Ahileas Beos i regionalni načelnik Tesalije Kostas Agorastos uputili su apele građanima da ostanu u svojim domovima zbog nepogoda.

„Gde ste krenuli? Ovo što se dešava je ludilo. Rekli smo to 100 puta. Apelujem na sve da ne izlaze iz kuće. Kuda idete ljudi, kuda? Pogledajte gde je voda. Zar ne čujete, kuda ćete svi? Od juče vam pričamo, reke će se izliti. Idite svojim kućama“, naveo je Beos na Fejsbuku.

Velika količina vode ušla je i u prostorije lokalne bolnice, zbog čega nije moguće izvoditi operacije pacijenata.

Koliko je situacija dramatična najbolje prikazuje snimak zabeležen u okolini Volosa, na kom se vidi kako su talasi odvukli automobil duboko u more.

Gde je još kritično?

Pored Volosa, situacija je alarmantna i u regionima Magnezija i Sporadi, kao i u selima Peliona i na periferiji Tesalija.

U oblasti Pelion mnogo sela je bez struje, drveće je popadalo, a zvaničnici apeluju na građane da ne izlaze iz kuće ukoliko to nije potrebno.

Noć između ponedeljka i utorka pratila je jaka oluja sa udarima groma, dok je u ranim jutarnjim satima jak vetar zahvatio opštinu Agija i obale Larise zbog čega je su mnoga sela u okolini ostala bez struje.

Poplave su zadesile i Skijatos. Prema rečima gradonačelnika ostrva Todorisa Cume, neki putevi su poplavljeni i apelovao je na građane da, ukoliko to nije hitno, ne izlaze iz svojih kuća i takođe je podneo zahtev da se u toj opštini proglasi vanredno stanje.

Meteorolozi predviđaju da će danas biti obilne kiše i oluje u Epiru, na Jonskim ostrvima, Peloponezu, Tesaliji i na Eviji.

Nevreme je zahvatilo i Solun, a do sada nema podataka da je izazvalo probleme.

Inače, prema prognozama meteorologa tokom narednih 48 sati očekuje se da na teritoriji Grčke padne više od 200 litara kiše, a situacija će biti najkritičnija u Epiru, na Jonskim ostrvima, Peloponezu, Tesaliji i na Eviji.

Bonus video:

01:40

VELIKO NEVREME U ŠPANIJI: Potop u većem delu zemlje, ima i mrtvih?

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.