DRAMATIČNA SITUACIJA NAKON POPLAVA U GRČKOJ: Desetak srpskih porodica ZAROBLJENO u Pilionu, oglasio se AMBASADOR!
Poplave u Grčkoj, Foto: Michalis Katagiannis / Eurokinissi / imago stock&people / Profimedia

JEDNA ŽENA EVAKUISANA

DRAMATIČNA SITUACIJA NAKON POPLAVA U GRČKOJ: Desetak srpskih porodica ZAROBLJENO u Pilionu, oglasio se AMBASADOR!

U Volosu, u oblasti Magnezija, stotine kuća i puteva je poplavljeno, a u više od 70 odsto domaćinstava nema ni struje, ni pitke vode

Objavljeno:

Desetak porodica sa juga Srbije nalazi se u oblasti Pilion, nedaleko od Volosa, gde je nevreme poplavilo stotine kuća i puteva, kaže za RTS ambasador Dušan Spasojević i dodaje da je jedna srpska državljanka uspešno evakuisana. Traži se način da obezbedimo kolektivni prevoz za Srbiju, dodaje Spasojević.

Nevreme u Grčkoj najteže je pogodilo Tesaliju i Olimpijsku regiju, a dve osobe su izgubile život, dok se jedna vodi kao nestala, rekao je za RTS ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i dodao da je jedna srpska državljanka uspešno evakuisana.

U Volosu, u oblasti Magnezija, stotine kuća i puteva je poplavljeno, a u više od 70 odsto domaćinstava nema ni struje, ni pitke vode. Ambasador ističe da se u oblasti Pilion, pedesetak kilometara zapadno od Volosa, nalazi desetak porodica sa juga Srbije.

Nekima od njih bujica je odnela automobile u more.

"Mnogi od njih su juče, tokom popodneva stupili u kontakt sa Ambasadom u Atini, tražeći pomoć. Oni su nam rekli da su u Grčku došli organizovano preko jedne turističke agencije, da ne mogu sa njom da stupe u kontakt", rekao je ambasador.

Poplave u Grčkoj
Poplave u Grčkojfoto: PrintScreen/ Twitter/ Ελληνική Αστυνομία

Prema njegovim rečima, Ambasada pokušava da stupi u kontakt sa tom agencijom, kako bi se turistima, zajedničkim snagama, organizovao kolektivan prevoz za Srbiju.

Naveo je da je bilo i dramatičnih situacija, kada je jedna porodica, sa dvoje male dece, pokušala da ode iz Piliona, uprkos upozorenju lokalnih vlasti. Pomoglo im je, kaže, lokalno stanovništvo i obezbedilo im smeštaj.

Onima koji su se zatekli u ugroženom području poručuje da strogo prate upozorenja lokalnih službi, koja stižu i putem SMS poruka, da ne napuštaju objekte “na svoju ruku“, a da će im Ambasada u saradnjai sa lokalnim vlastima pomoći da se izmeste na bezbednu lokaciju.

Inače, oluja je nazvana “Danijel“ i očekuje se da traje do četvrtka poslepodne.

"U nekim mestima je palo duplo više kiše, nego što padne tokom čitave godine", kaže Spasojević za RTS.

Bonus video:

01:20

GRČKA POD HITNO DA NAPRAVI PLAN ZA REKONSTRUKCIJU ŠUMA! Metorolog otkrio: One su važne za održavanje KLIMATSKE RAVNOTEŽE

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.