ALEKSANDAR JE SVOJE MEŠTANE SPASIO OD ZVERI TEŠKE 192 KG: Otkrio nam je kako se IZBORIO sa GRDOSIJOM (FOTO)
Lov na divljeg vepra, Foto: Privatna arhiva

ova nemAN JE uterala strah u kosti svima

ALEKSANDAR JE SVOJE MEŠTANE SPASIO OD ZVERI TEŠKE 192 KG: Otkrio nam je kako se IZBORIO sa GRDOSIJOM (FOTO)

Kako kaže, lov se odvijao na obroncima planina Goč i Željin ispod vrha Ljukten

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Meštani sela u blizini planine Goč godinama su živeli u strahu od divljeg vepra teškog 192 kilograma. Ova grdosija je ljudima upadala u poljoprivredna dobra i parcele, uništavala im je useve i pravila im je ogromnu štetu.

Zbog toga je Lovačko udruženje "Župa" iz Aleksandrovca 8.jula organizovalo lov čekanjem kako bi se napokon stavila tačka na petogodišnje maltretiranje koje su meštani trpeli od ove divlje životinje.

Aleksandar Vasić iz Aleksandrovca koji je uspeo da usmrti ovu grdosiju priča za portal Espreso kako je tog dana tekla priprema i organizacija lova.

"Taj vepar je duže od pet godina nanosio velike štete usevima u okolnim selima i ljudima je pravio probleme. Čekali smo dan kada ćemo ga odstreliti", priča srećni lovac Aleksandar Vasić.

Kako kaže, lov se odvijao na obroncima planina Goč i Željin ispod vrha Ljukten.

"Ja i moj stručni pratilac Miloš Dunjić lovili smo ga na obroncima Goča i Željina, tačnije na lovačkoj čeki "Župa broj 2" na kojoj se inače nalazi hranilište za divljač", kaže on i dodaje:

"A onda, 8. jula u ranim jutarnjim časovima, negde između četiri i pet sati, pojavio se divlji vepar".

Kako kaže, pogodak je bio krajnje profesionalan i divljač je primila smrtonosni hitac iza uva.

"Čekali smo da vepar izađe ne bi li ga ustrelili. Čekali smo nekih dva sata, a onda se on pojavio, nalazio se na nekih devedeset koraka od nas i jedan profesionalni hitac je rešio sve. Tako da je na svu sreću sve prošlo bez greške" , priseća se Vasić.

On kaže da je divlja zver usmrćena lovačkim karabinom "Zastava m70 8x57 Geco plus".

Divlji vepar, Lov, Aleksandrovac
foto: Privatna arhiva

Podsetimo, meštani sela Božetić mesecima su mučili muku sa agresivnim divljim veprom koji im je konstantno upadao u vrtove i napadao stoku, kao i na imanja gde im je lomio kukuruz. Kako je vreme prolazilo, strah od ove divlje životinje je rastao, a meštani nisu znali kako da izađu na kraj sa štetom koju im je pravio.

Februara prošle godine, desetak lovaca se skupilo i donelo odluku da treba da uklone divljeg vepra koji je pravio probleme čitavom selu.

Među njima je bio i Radenko Đenadić kome je pripala titula "seoskog heroja" jer je preciznim hicima iz svoje lovačke puške uspeo da umiri ovu divlju životinju.

Bonus video:

01:15

Neverovatna scena na zapadu Srbije: Divlji vepar Gile se odomaćio kod Avramovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.