BIJELJINA SUTRA UVODI VANREDNU SITUACIJU: Muku muče sa pojavom AFRIČKE KUGE SVINJA, eutanazirano 2.400 životinja
Svinje, Foto: Lars Klemmer / AFP / Profimedia

opasnost po zdravlje

BIJELJINA SUTRA UVODI VANREDNU SITUACIJU: Muku muče sa pojavom AFRIČKE KUGE SVINJA, eutanazirano 2.400 životinja

Petrović je rekao novinarima da je, zaključno sa jučerašnjim danom, u Bijeljini eutanazirano 2.400 svinja, a danas se u Srednjem Magnojeviću sprovodi eutanazija na farmi sa više od 800 svinja

Objavljeno:

Na području grada Bijeljina sutra će biti proglašena vanredna situacija zbog pojave afričke kuge svinja, izjavio je danas gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Petrović je rekao novinarima da je, zaključno sa jučerašnjim danom, u Bijeljini eutanazirano 2.400 svinja, a danas se u Srednjem Magnojeviću sprovodi eutanazija na farmi sa više od 800 svinja, piše Srna, prenosi Srpskainfo.

Prema njegovim rečima, reč je već o milionskoj šteti, a zahtevi za nadoknadu štete od danas se predaju u gradskom odeljenju za poljoprivredu.

Podsetimo, Uprava za veterinu proglasila je mesto Jabuku u Srbiji kao zaraženo područje od afričke svinjske kuge, a ugroženim sredinama smatraju se i Glogonj, Kačarevo, teritorija Grada Pančeva, kao i Crepaja u opštini Kovačica, Sefkerin u opštini Opovo i Ovča na Paliluli na području Beograda.

Bonus video:

00:11

Divlja svinja u Borči

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.