RADENKO UHVATIO GRDOSIJU OD 150 KILA, OTKRIO NAM JE KAKO JE POSTAO HEROJ SELA: Zver im uterala strah u kosti (FOTO)
Radenko sa ulovom, Foto: Privatna arhiva

ogroman ulov

RADENKO UHVATIO GRDOSIJU OD 150 KILA, OTKRIO NAM JE KAKO JE POSTAO HEROJ SELA: Zver im uterala strah u kosti (FOTO)

Kako kaže, u akciji hvatanja ovog divljeg vepra, učestvovalo je oko desetak lovaca

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Meštani sela Božetić mesecima su mučili muku sa agresivnim divljim veprom koji im je konstantno upadao u vrtove i napadao stoku, kao i na imanja gde im je lomio kukuruz. Kako je vreme prolazilo, strah od ove divlje životinje je rastao, a meštani nisu znali kako da izađu na kraj sa štetom koju im je pravio.

Februara prošle godine, desetak lovaca se skupilo i donelo odluku da treba da uklone divljeg vepra koji je pravio probleme čitavom selu.

Među njima je bio i Radenko Đenadić kome je pripala titula "seoskog heroja" jer je preciznim hicima iz svoje lovačke puške uspeo da umiri ovu divlju životinju.

Nakon godinu i po dana od ovog događaja, on se priseća za naš portal kako je tekao lov na grdosiju tešku neverovatnih 150 kilograma!

"Taj vepar je pravio velike probleme meštanima našeg sela. Upadao im je u njive i uništavao im je kukuruz. Takođe je napadao i sitnu stoku i pravio je štetu po vrtovima. Ljudi nisu znali kako da sačuvaju svoja imanja od njega. Nismo imali kud i doneli smo odluku da ga ulovimo" objašnjava Radenko.

Svinje
foto: Privatna arhiva

Kako kaže, u akciji hvatanja ovog divljeg vepra, učestvovalo je oko desetak lovaca. Angažovani su bili i psi na pronalaženju ove divlje zveri.

"Ceo lov se odigrao jako brzo. Trajalo je između pola sata i četrdeset i pet minuta. Ubrzo smo ga pronašli u selu Božetić, zaseok Debelja. Pustili smo pse na njega i uspeli smo da ga najurimo do pogodnog mesta za odstrel. Posle moja dva pucnja, vepar je već bio gotov" priseća se Radenko.

Nakon uspešnog ulova, Radenko je zajedno sa lovcima otišao da proslavi u svojoj vikendici, gde su spremili gulaš i uživali su u sjajnom ukusu.

Koliko je ulov bio dobar, govori i to da je količina mesa za jelo bila dovoljna za narednih nekoliko meseci.

Kako dodaje, za ovih godinu i po dana učestvovao je u dosta lova, ali nijedan ulov nije bio ni približan kao ovaj.

"Ove godine sam učestvovao u lovu na šakala, ali mi se nije posrećilo da ga ulovim kao što je mom kolegi. Nijedan ulov do sada nije bio kao kada sam uhvatio tu grdosiju" zaključuje Radenko.

Bonus video:

01:15

Neverovatna scena na zapadu Srbije: Divlji vepar Gile se odomaćio kod Avramovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.