POSLE TOPLOTNOG TALASA U SRBIJU STIŽE STRAŠNO NEVREME! Ovaj deo zemlje će biti PRVI NA UDARU oluje! (FOTO)
Kiša u Srbiji, Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

spremite kišobrane

POSLE TOPLOTNOG TALASA U SRBIJU STIŽE STRAŠNO NEVREME! Ovaj deo zemlje će biti PRVI NA UDARU oluje! (FOTO)

Srbija je u toplotnom talasu koji bi trebalo da se završi krajem dana

Objavljeno:

- Prvi grmlјavinski razvoji u zapadnoj polovini Srbije očekuju se danas već od sredine dana, a prolazak izraženog hladnog fronta kasnije posle podne, večeras i noćas usloviće lokalno intenzivne nepogode - plјuskove, grmlјavinu, grad, jak i olujni vetar, prvo u Vojvodini, a zatim i u zapadnoj i centralnoj Srbiji. U subotu uslova za grmlјavinske nepogode biće na istoku, jugu i jugozapadu zemlјe. U zoni jakih plјuskova pašće 20 - 30 mm za kratko vreme, lokalno i više, a olujni vetar kratkotrajno će biti jači od 20 - 25 m/s - stoji na sajtu RHMZ, uz upozorenje na jako nevreme koje je prognozirano večeras za glavni grad:

- Posle podne, uveče i u toku noći na području Beograda očekuju se grmlјavinski razvoji koji u pojedinim delovima grada mogu biti veoma intenzivni uz grad, veliku količinu padavina za kratko vreme, kao i uz jak i olujni vetar - upozorava RHMZ.

Srbija je u toplotnom talasu koji bi trebalo da se završi krajem dana, ali pre toga suočićemo se sa visokim temperaturama do 36, 37 stepeni, koje će biti opasne po zdravlje, a pogotovo u 5 mesta i gradova u Srbiji.

Vremenska prognoza
Vremenska prognozafoto: RHMZ

Institut za javno zdravlje Srbije"Dr Milan Jovanović Batut" objavio je biometorološku prognozu, zbog toplotnog talasa u Srbiji, i u njoj se može videti da će danas vreme biti opasno u Bečeju, na Paliću, Somboru, Novom Sadu i u Loznici, dok je u Beogradu, Kikindi, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Vršcu potencijalno opasno.

- Prоgnоzirаnе vrеdnоsti mаksimаlnе dnеvnе tеmpеrаturе vаzduhа su u kаtеgоriјi оpаsnе pојаvе 23. јunа nа pоdručјu sеvеrnоbаčкоg, zаpаdnоbаčкоg, јužnоbаčкоg i mаčvаnsкоg оkrugа, dоk su u kаtеgоriјi pоtеnciјаlnо оpаsnе pојаvе nа sеvеru, dеlu zаpаdnе i cеntrаlnе Srbiје - navodi "Batut".

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.