PRED NAMA JE NAJTOPLIJI DAN OD POČETKA OVE GODINE: Zabeležena TROPSKA NOĆ u 5 gradova u Srbiji!
Ada Ciganlija, Foto: Marko Nikolić

pripremite se na paklene temperature

PRED NAMA JE NAJTOPLIJI DAN OD POČETKA OVE GODINE: Zabeležena TROPSKA NOĆ u 5 gradova u Srbiji!

Pred nama je najtopliji dan od početka ove godine

Objavljeno:

Jučerašnji dan doneo je Srbiji sunčano i vrelo vreme, a maksimalna temperatura dostigla je u Novom Sadu 35°C.

Iza nas je u mnogim predelima Srbije i tropska noć. Tako se minimalna temperatura vazdzuha noćas nije spuštala ni ispod 20°C u Beogradu, ali i širom Vojvodine i u Podrinju. Najtoplija noć pored Beograda zabeležena je i u Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu i u Loznici, uz temperature od 20-21°C, dok se u Beogradu minimalna temperatura nije spustila ispod 23°C.

Za razliku od troske noći na severu Srbije, stanovnici drugih predela Srbije imali su nešto ugodniju noć za spavanje, a minimalne temperature kretale su se od 16 do 19°C, dok je najsvežije bilo na Kopaoniku sa 12°C. Sjenica je merila 13°C, a Zlatibor 18°C.

Pred nama je najtopliji dan od početka ove godine. Aktuelni toplotni talas, prvi ove godine, danas će dostići svoj vrhunac. Maksimalna temperatura biće od 33 do 37°C, u Beogradu do 36°C. Nešto prijatnije biće u Negotinskoj Krajini, do 32°C.

Ada Ciganlija
Ada Ciganlijafoto: Emilija Jovanović

S obzirom na to da se danas u Srbiji očekuju veoma visoke temperature, ali i vrlo visoke vrednosti UV zračenja, preporučuje se veliki oprez, naročito u delu dana od 10 do 16 časova. Oprez će biti neophidan kako zbog visokih vrednosti UV, tako i zbog opasnosti od toplotnog udara i sunčanice.

Kako je širom Srbije od jutra veoma toplo, pre ulaska u vozilo treba dobro da se provetri i da prilikom korišćenja rashladnih uređaja, razlika između spoljne i unutrašnje temperature ne bude previše velika.

Danas će u Srbiji duvati i slab do umeren jugoistočni vetar.

Pred kraj dana očekuje se pojava grmljavisnkih nestabilnosti, a glavninu promene vremena doneće tokom večeri i noći prodor hladnog fronta sa severozapada, koji će prekinutni ovaj toplotni talas i doneti padavine sa padom temperature.

Bonus video:

07:35

METEOROLOG OTKRIO DAN KADA STIŽE LETO I UPOZORIO: Opasnost se krije iza oblaka, tokom sledeće nedelje ne zaboravite na OVO (video)

(Espreso / Telegraf.rs, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.