OČEVI SMEJU DA BUDU NA POROĐAJU, A DULA NAM JE OTKRILA JOŠ DETALJA: Šta se dešava sa temom o kojoj priča Srbija?
Jelena Krstić, Foto: Profimedia, Printscreen

sjajne vesti

OČEVI SMEJU DA BUDU NA POROĐAJU, A DULA NAM JE OTKRILA JOŠ DETALJA: Šta se dešava sa temom o kojoj priča Srbija?

Dozvoljen je porođaj uz prisustvo oca bebe ili porodilji bliske osobe

Objavljeno:

KBC "Zvezdara" juče je postalo prvo državno porodilište u Srbiji koje dozvoljava prisustvo oca na porođaju bez bilo kakve naknade jer su se konačno stvorili uslovi za to.

Prisustvo oca ili neke druge bliske osobe dozvoljeno je od juče 22. juna, uz potrebnu dokumentaciju i u skladu sa epidemiološkom situacijom.

- Dozvoljen je porođaj uz prisustvo oca bebe ili porodilji bliske osobe u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom uz potrebnu dokumentaciju - navodi se u saopštenju KBC "Zvezdara".

Torba za porodilište, Porođaj, Trudnica
foto: Darya Petrenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Jelena Krstić je dula koja pomaže trudnicama i mamama da im trudnoća i prvi dani nakon porođaja budu prava bajka, a ona je za Espreso prokomentarisala odluku KBC "Zvezdara" da dozvoli prisustvo oca na porođaju.

Jelena Krstić
foto: Printscreen/Instagram

- Oduševljena sam vešću da će u KBC "Zvezdara" tata ili neka druga bliska osoba moći da prisustvuje porođaju. Prisustvo partnera, dule, ili neke druge osobe važne porodilji čini iskustvo porođaja lepšim. Mama kroz porođaj ne prolazi sama, već uz sebe ima nekog svog da joj bude psihološka, emotivna i fizička podrška, koje su toliko važne u trenutku rađanja, rekla je Jelena.

00:51

Jedini prirodni prekid trudnoće je porođaj

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.