DEVOJKA SA KRILIMA ZA ESPRESO OTVORILA DUŠU: Otkrila nam je kako je PROTEKAO POROĐAJ I DA LI JE TEŠKA ULOGA MAJKE!
Dejana i Marko sa Larom, Foto: printscreen/instagram/girlwithwings

NAKLON DO PODA!

DEVOJKA SA KRILIMA ZA ESPRESO OTVORILA DUŠU: Otkrila nam je kako je PROTEKAO POROĐAJ I DA LI JE TEŠKA ULOGA MAJKE!

U ovom razgovoru Dejana je istakla koliko je važna podrška partnera i porodice, ali i da li je ona imala strah od nove uloge

Objavljeno: 10:39h

Dejana Bačko, slikarka, šampionka u paratekvondou, koja se bavi i streličarstvom sada je susrela i sa najdivnijim zanimanjem, preuzela je na sebe ulogu majke. Ljudi je znaju kao "Devojku sa krilima".

Krajem februara ove godine, Dejana je carskim rezom na svet donela devojčicu Laru. Sudeći po objavama na Instagramu, Dejana i njen partner odlično su se snašli u ulozi roditelja.

Svakodnevno objavljuju kako izgleda presvlačenje, češljanje i hranjenje bebe i moramo naglasiti da njena volja i hrabrost zaslužuju dubok naklon i divljenje.

00:19

Devojka sa krilima češlja i hrani bebu

Mi smo kontaktirali Dejanu i Marka kako bi sa svima nama podelili kako je protekla trudnoća, priprema za porođaj i Larin dolazak na ovaj svet.

U ovom razgovoru Dejana je istakla koliko je važna podrška partnera i porodice, ali i da li je ona imala strah od nove uloge.

Kako je izgledao ceo tok trudnoće, da li si je bojala da možda nešto neće ispasti kako treba?

Trudnoća je protekla zaista sjajno i prezahvalna sam na tome. Normalni strahovi uvek postoje ali smo od prvog dana pratili pravilno trudnoću. Tokom trudnoće smo uz dodatne mere opreznosti proputovali 5-6 drzava gde sam Često prelazila po 20.000 koraka dnevno. Bila sam aktivna kao i do sada, uz malo veće pauze kada su mi se tražile. Sve do devetog meseca nisam osećala da mi je teško, ili kao da mi stomak počinje već malo više smetati. Krajem trudnoće mi je Marko dosta pomagao oko svakodnevnih obaveza i na kraju je sve ispalo super.

00:10

Devojka sa krilima

Kako je okolina reagovala, tvoja porodica?

Bili su vrlo srećni. Prvo smo informacije nakon par nedelja podelili upravo sa porodicom, a nakon par nedelja i sa ostalima. Ne zato što smo želeli nešto držati u tajnosti već zato što smo želeli da se uverimo da će prvih par meseci trudnoće proći kako treba.

Šta je najvažnije da znaju devojke koje imaju bilo koji nedostatak i zbog toga se boje da postanu majke? Kako ih ohrabriti da se odluče na taj korak?

Ja sam ta koja je imala puno strahova ali sam odlučila da ih savladam. Mislim da je postati majka jedan od najlepših osećaja koje žena može da doživi. Marko i ja sve situacije rešavamo zajedno i pronalazimo načine koji su najpraktičniji i najzgodniji za sve. Ja bi ohrabrila sve žene, koje pre svega imaju tu želju, volju, osećaj spremnosti, ali isto tako i pravu podršku i ljubav da se opredele na taj korak.

Koliko je važna podrška partnera?

Kao sto sam pomenula, podrška partnera mi jako znači.

Kako je protekao porođaj, kako je izgledao tvoj prvi susret sa bebom?

Porodila sam se carskim rezom jer je u tom trenutku to bilo manje rizično i za mene i za bebu. Čim sam se probudila, ubrzo sam videla i prvi put Laru i bila sam presrećna. Nisam mogla da verujem da sam nosila u sebi tako jedno lepo, slatko, malo bice.

Koliko su vam se dani promenili i da li je moguće da si se već vratila svim poslovnim obavezama?

Dani su nam se promenili u smislu da nismo u toj meri aktivni već smo više fokusirani, do skoro mom oporavku i naravno najviše bebi. Nisam se vratila dnevnim aktivnostima poput slikarstva i sporta iako sam aktivna u biznisu koji radim zajedno sa Markom. Vodimo računa o našim klijentima ali većinu tih stvari obavljamo od kuce, online. Ovih par meseci uzimam samo za sebe i za svoju porodicu. Ono što jedva čekam jeste da Lara malo poraste i da vidim kako će stvari izgledati u buducnosti.

Dejana Bačko
foto: Printscreen/Instagram/devojka_sa_krilima

Podsetimo, Dejana iako ima hendikep u potpunosti normalno obavlja sve svakodnevne obaveze, a sa svojim pratiocima neretko deli kako slika, putuje, trenira.

S obzirom da je rođena bez ruku, ona je naučila kako da iskoristi svoje telo na drugačiji način u odnosu na ostale, pa tako na primer četkicu za slikanje drži prstima na nogama.

00:19

Devojka sa krilima češlja i hrani bebu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.