ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR ZAPREPASTIO SRBIJU: Srušio se most na Zapadnoj Moravi pod naletom bujice (FOTO)
Most kod Mrčajevaca, Foto: RINA

UŽAS

ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR ZAPREPASTIO SRBIJU: Srušio se most na Zapadnoj Moravi pod naletom bujice (FOTO)

Poplave u Srbiji nanele su znatnu štetu infrastrukturi, a stanovnici više mesta morali su da budu evakuisani iz svojih domova

Objavljeno:

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu, rano jutros potpuno je uništen pred naletom nove bujice i obilnih padavina koje su pogodile ceo Čačak. On je inače bio zatvoren za saobraćaj jer je bio nebezbedan zbog pucanja stubova.

U čačanskoj opštini bujice se smiruju, ali i dalje prave velike probleme. Pripadnici Civilne zaštite tokom čitave noći radili su na ispumpavanju vode na kanalu za navodnjavanje kako se ne bi izlio i poplavio naselje Kej.

Zbog velike količine padavina došlo je do izlivanja reke Musine, pa putevi Rekovac – Trstenik i Mrčajevci – Kraljevo kod mesta Adrani od juče nisu prohodni.

Most, Mrčajevci
foto: RINA

Poplave u Srbiji nanele su znatnu štetu infrastrukturi, a stanovnici više mesta morali su da budu evakuisani iz svojih domova. Proglašena je 51 vanredna situacija.

Sinoć oko 20 časova zbog poplava je izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a jutros je evakuisano ukupno 142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, saopštili su iz MUP-a.

(Espreso/ RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.