NATALIJA JE NEDAVNO NAPUNILA 19 GODINA, A IMA SAMO 36 KILOGRAMA: Njena borba je SVAKODNEVNA, POMOZIMO!
Natalija Stevanović, Foto: Privatna arhiva

77 NA 2407

NATALIJA JE NEDAVNO NAPUNILA 19 GODINA, A IMA SAMO 36 KILOGRAMA: Njena borba je SVAKODNEVNA, POMOZIMO!

Natalija je išla i u inostranstvo na transplantacije matičnih ćelija

Objavljeno:

Natalija Stevanović nedavno je proslavila svoj 19. rođendan, ali ne onako kako ga slave njeni vršnjaci.

Osim svog rođendana, Natalija slavi još jedan, a obeležava ga 24. marta, na dan kad se posle saobraćajne nesreće probudila.

Natalija takođe ima cističnu fibrozu (nasledna bolest koja se karakteriše promenama na plućima i pankreasu gde se stvara sekret koji može dovesti do zapaljenja i insuficijencije oba organa) kao i neopstruktivni hidrocefalus. Leči se i od dijabetesa, celijakije i velikog broja alergija.

- Naci je hitno ugrađen VP i VA šant nakon serije epileptičnih napada, odnosno epileptičnog statusa koji se završio reanimacijom. Izašla je iz sale posle osam sati - kaže za Espreso njena mama Mirjana.

Kako dodaje, Natalija sada ima samo 36 kilograma.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Stalno novi problemi

Natalija je išla i u inostranstvo na transplantacije matičnih ćelija. Krajem prošle godine dobila je i dijagnozu cistične fibroze, retkog genetskog oboljenja koje zahvata pluća, pankreas, jetru, creva, kao i digestivni trakt. Osim toga, ima i dijabetes i celijakiju.

U martu prošle godine je Natalija takođe bila u bolnici, a nekoliko meseci ranije je bila na VMA zbog dijabetesne ketoacidoze, akutne komplikacije koja se javlja kod dijabetečara i može da bude opasna po život, i tamo su otpočeli ispitivanja za cističnu fibrozu jer je bila na respiratoru. Za dlaku je izbegla traheostomiju, hirurško otvaranje dušnika sa prednje strane, kako bi se omogućilo disanje.

Natalija Stevanović
foto: Privatna arhiva

Naci su potrebna sredstva za buduće transplantacije matičnih ćelija u inostranstvu, laboratorijske analize, suplemente, kontrolne preglede, tretmane u hiperbaričnoj komori, troškove prevoda medicinske dokumentacije, putne troškove i smeštaj, kao i sve terapije i lekove koji dolaze sa svakom novom dijagnozom koju dobija.

ZA NATALIJINU POBEDU! Pošaljite 77 na 2407.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.