"MAMA, JA NEĆU DA UMREM!": Natalijin krik između napada KIDA DUŠU! Srbijo, pomozi! (FOTO)
Natalija Stevanović, Foto: Privatna arhiva

77 NA 2407

"MAMA, JA NEĆU DA UMREM!": Natalijin krik između napada KIDA DUŠU! Srbijo, pomozi! (FOTO)

Nakon što je pohađala tri smera u srednjoj školi, Naca je, uprkos svim preprekama uspela da upiše Medicinski fakultet

Objavljeno:

Natalija Stevanović (19) je devojčica koja je medicinsko čudo. Rođena je mrtva, ali su lekari uspeli da je spasu. Kao dete je imala saobraćajnu nezgodu nakon koje prognoze nisu bile dobre, a doživela je i pet kliničkih smrti.

Nakon što je pohađala tri smera u srednjoj školi, Naca je, uprkos svim preprekama uspela da upiše Medicinski fakultet i bude korak bliže svom snu da postane neurohirurg.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Sada je naišla na novu krizu o kojoj je za Espreso pričala njena majka Mirjana.

- Imali smo krizu 10.1. kada je Naca imala seriju epileptičnih napada i na kraju je bila prevezena na reanimaciju u Urgentni Centar. Glikemija (šećer) na prijemu na intenzivnu negu je bio 60,3... Kada sam videla, doktore sam pitala da li im je aparat u laboratoriji tačan... Nika je dobila injekciju fenobarbitona i opštu anesteziju kasnije kako bi smirili status.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

- Imali smo EEG juče, pored leka za epilepsiju Acetazolamida se uvode i Keppra i Lamictal jer ona uopšte ne reaguje ni na jedan lek... Epilepsija je farmakorezistentna... Njeni napadi izgledaju tako što se ukoči kao daska sa otvorenim očima i gleda u jednu tačku... Ima ih preko 20 u toku dana... Bar ja prestanem da brojim kad stignemo preko 20, a traju i do pet minuta - priča Mirjana za Espreso.

- U jednom trenutku između napada uzviknula je: "MAMO JA NE HOČU VMIRATI", na ukrajinskom "Mama, ja neću da umrem"... Svi smo se sledili tada koji smo bili prisutni - priča Mirjana.

ZA NATALIJINU POBEDU! Pošaljite 77 na 2407.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.