NE BI IMALA GLAVOBOLJE, TREMOR RUKE, EPI NAPADI BI SE SMANJILI! Pomozimo Nataliji da dobije svoju šansu u januaru!
Natalija Stevanović, Foto: Privatna arhiva

77 na 2407

NE BI IMALA GLAVOBOLJE, TREMOR RUKE, EPI NAPADI BI SE SMANJILI! Pomozimo Nataliji da dobije svoju šansu u januaru!

Osim svog rođendana, Natalija slavi još jedan, a obeležava ga 24. marta

Objavljeno:

Natalija Stevanović (19) je devojčica koja je medicinsko čudo. Rođena je mrtva, ali su lekari uspeli da je spasu. Pre 13 godina doživela je saobraćajnu nezgodu nakon koje prognoze nisu bile dobre, a doživela je i pet kliničkih smrti.

Nakon što je pohađala tri smera u srednjoj školi, Naca je, uprkos svim preprekama uspela da upiše Medicinski fakultet i bude korak bliže svom snu da postane neurohirurg.

Sada joj je potreban novac za operaciju.

- Ići ćemo na operaciju sredinom januara. Rekli su da bi posle operacije trebalo da joj bude bolje. Znači ne bi imala glavobolje, tremor ruke, epi napadi bi se smanjili... Ugrađuju se VP i VA šant. Posle bi se radile matične ćelije, dve doze na svaka tri meseca nsjviše zbog cistične fibroze i epilepsije. Naca je sad imala neku jaku infekciju i bila je na jakim antibioticima, krvna slika joj je jako slaba... Polako krećemo sa pripremama za Tursku, zakazujemo magnetnu rezonancu glave i preglede koji trebaju da se obave - kaže Natalijina mama Mirjana za Espreso.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Osim svog rođendana, Natalija slavi još jedan, a obeležava ga 24. marta, na dan kad se posle saobraćajne nesreće probudila.

Natalija takođe ima cističnu fibrozu (nasledna bolest koja se karakteriše promenama na plućima i pankreasu gde se stvara sekret koji može dovesti do zapaljenja i insuficijencije oba organa) kao i neopstruktivni hidrocefalus. Leči se i od dijabetesa, celijakije i velikog broja alergija.

- Naca je imala i kovid, teži oblik i bila je u Batajnici, bila je jedno vreme čak na 16l kiseonika, šećer je sve vreme ludovao, svaki dan preko 30, krvna slika katastrofa - ispričala je Natalijina mama ranije za Espreso.

ZA NATALIJINU POBEDU! Pošaljite 77 na 2407.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.