RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA NEVREME I GRAD U OVA 3 DELA SRBIJE: Najavljeni obilni pljuskovi!
Nevreme, Foto: Beta / Dragan Gojić

SAOPŠTENO

RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA NEVREME I GRAD U OVA 3 DELA SRBIJE: Najavljeni obilni pljuskovi!

U Beogradu će biti promenljivo oblačno s kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom

Objavljeno: 08:55h

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će van košavskog područja lokalno biti obilniji uz pojavu grada, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab, promenljiv vetar, u košavskom području umeren, a na jugu Banata povremeno jak jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 13 do 18 stepeni Celzijusa, a najviša od 21 do 26 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno s kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti oko 17 stepeni, a najviša oko 25 stepeni.

- Nastavlјa se period nestabilnog vremena s čestom kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad sa većim rizikom i većom čestinom pojave u Vojvodini, zapadnoj i južnoj Srbiji (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina do polovine juna od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm).

Kiša
foto: Nenad Kostić

Plјuskovite padavine su vrlo neujednačine po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udalјenostima, ali u ovoj raspodeli padavina manje kiše (u smislu čestine i intenziteta) očekuje se na istoku zemlјe", navodi se u upozorenjeu RHMZ.

Na celoj teritoriji Srbije danas je na snazi meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Narandžasto upozorenje upaljeno je za područje Bačke, Srema, Šumadije, zaoadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije, što znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objavio je RHMZ.

Grad
foto: RINA

U ostalim delovima Srbije upaljen je žuti meteo alarm.

Vreme do kraja nedelje

U četvrtak promenljivo i nestabilno vreme sa sunčanim periodima i razvojem oblaka tokom dana uz povremenu kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Moguće su lokalne nepogode. Vetar slab istočni i jugoistočni, u pomoravlju i podunavlju umeren. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 17°C, a maksimalna od 23°C do 27°C. Uveče je moguća kiša ponegde. Temperatura u 22h od 16°C do 19°C.

Do kraja sedmice se nastavlja promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

04:39

KOŠAVA I KIŠA U SRBIJI USKORO NA PAUZI, ALI SAMO NAKRATKO! Meteorolog najavio skorije nepogode, ali i KAD ĆE PRAVO LETNJE VREME

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.