POPLAVLJENE ŠKOLA I POŠTA U VRNJAČKOJ BANJI: "Pomislio sam da mi je Zapadna Morava stigla do KUĆNOG PRAGA" (VIDEO)
Poplava u Vrnjačkoj Banji, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs, Printscreen/Twitter/@lilmirodjija

STRAŠNI PRIZORI

POPLAVLJENE ŠKOLA I POŠTA U VRNJAČKOJ BANJI: "Pomislio sam da mi je Zapadna Morava stigla do KUĆNOG PRAGA" (VIDEO)

Sve komunalne i druge nadležne službe, kao i pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, nalaze se na terenu

Objavljeno:

Zbog obilnih padavina prethodnih dana i snažnog nevremena koje je protutnjalo u popodnevnim satima, nabujale su sve reke, kao i vodotokovi drugog reda na teritoriji Opštine Vrnjačka Banja pričinjavajući veliku štetu na saobraćajnoj infrastrukturi, domaćinstvima, javnim, turističkim i poljoprivrednim objektima.

U centru prestonice srpskog kontinentalnog turizma, slivajući se sa padina obližnjeg Goča do više nego upozoravajućeg nivoa, u utorak po podne nabujale su Vrnjačka i Lipova reka koje, inače, u letnjem periodu više podsećaju na bezazlene potočiće nego na bujične reke koje su u stanju da pričine veliku štetu.

00:35

Poplava u Vrnjačkoj Banji

Tako su se i centralni vrnjački park, mineralni izvori, obližnje ulice, saobraćajnice, pešački mostovi i stambeni blokovi našli na udaru vodene stihije koja je, kako se saznaje, prodrla i u zgradu pošte, kao i u zgradu ovdašnje osnovne škole.

- Ovoliku količinu vode odjednom atmosferska kanalizacija nije mogla da primi, pa su pojedini delovi Banje bukvalno podsećali na apokaliptične filmove – kaže jedan Vrnjčanin.

00:21

Bujica u Vrnjačkoj Banji

Sve komunalne i druge nadležne službe, kao i pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, nalaze se na terenu kako bi pravovremeno reagovali i sprečili veće posledice izlivanja bujičnih vodotkova kao što je to bilo 2014. godine. Upravo u tom cilju, Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji vrnjačke opštine i pozvao građane da prijave štetu nastalu u ovim poplavama.

Bujice nisu poštedele ni okolna vrnjačka sela Gračac, Podunavce, Vraneše i Novo Selo u kojem se više kuća, radionica, trgovinskih i uslužnih objekata našlo pod vodom.

- Voda se odjednom sručila prema mom domaćinstvu, ni sam ne znam odakle. U jednom trenutku sam pomislio da mi je Zapadna Morava, udaljena nekoliko kilometara, stigla do kućnog praga – komentariše jedan Novoselac kojeg smo zatekli u dvorištu pod vodom.

Par sati nakon nevremena, voda je počela polako da se povlači ostavljajući iza sebe velike količine blata, mulja i svega drugog što su bujice nanele, pa nema sumnje da narednih dana ovdašnje komunalce očekuju punu ruke posla.

Bonus video:

00:21

Bujica u Vrnjačkoj Banji

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.