ĐACI I UČITELJ U OVOJ ŠKOLI JOŠ UVEK KORISTE POLJSKI WC: Roditeljima se brige samo množe!
OŠ "Vuk Karadžić", Foto: Printscreen/RTS

nehumani uslovi

ĐACI I UČITELJ U OVOJ ŠKOLI JOŠ UVEK KORISTE POLJSKI WC: Roditeljima se brige samo množe!

Učionica mala, po meri, uređena i opremljena za nastavu, ali ostatak zgrade nije bezbedan

Objavljeno:

Od 1.300 učenika doljevačke OŠ "Vuk Karadžić", dve trećine je u isturenim odeljenjima u selima. U selu Perutina tek je pet mališana od prvog do četvrtog razreda. Priželjkuju uslove kakve imaju njihovi vršnjaci.

Učionica mala, po meri, uređena i opremljena za nastavu, ali ostatak zgrade nije bezbedan. Roditelji kažu da postoji problem sa plafonom u hodniku škole, kao i da kupatilo ne funkcioniše, piše RTS.

Strahuju od zgrade škole, jer jedan deo samo što se nije urušio. Ipak, navode da je važno što imaju školu u selu, jer bi u suprotnom kada sneg padne, a autobus ne može da dođe do sela, u školu morali peške.

Čitava škola – učitelj i petoro đaka koji koriste poljski ve-ce, nemaju vodu za pranje ruku i svakodnevno pogled upiru ka tavanici u hodniku, zbog čega im se čini da su pomalo zaboravljeni od onih koji o tome treba da brinu.

"Ovo su divna deca. Mislim da zaslužuju jednake uslove, kao i ostala deca u Srbiji. Imamo idealne uslove za rad. Sve nam je obezbeđeno – internet, projektor, lap-top. Samo je to problem", ističe učitelj Boris Ilić.

Opština obećala pomoć

U matičnoj školi u Doljevcu ovih dana počinje ozbiljno renoviranje. Jednako, kažu, brinu i za sva isturena odeljenja. Tako je tavanica u Perutini više puta sanirana, ali kako je to odeljenje u zgradi odavno zapuštenog doma kulture, neophodno je potpuno sređivanje i krova i zgrade.

"Lokalna samouprava ili republika, gde prođemo na konkursu, trebalo bi da ulože. Ovo je velika zgrada i veliki poduhvat za školu da to uradi sama", navodi direktor OŠ "Vuk Karadžić" Doljevac Goran Ilić.

Boljim uslovima nadaju se sa skorim priključenjem sela na niški gradski vodovod, što će omogućiti vodu u objektu i opremanje pristojnog toaleta. A i opština je obećala pomoć u renoviranju zgrade.

01:14

ŽELIMO DA SE BUDUĆI RODITELJI OSEĆAJU SIGURNO I DA UVEK DOBIJU PRAVI SAVET! Škola roditeljstva počela s radom u Velikom Gradištu

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.