SRBIJA I DALJE POD UTICAJEM CIKLONA, ALI IMA 1 DOBRA VEST: Od OVOG DATUMA konačno se vraća PROLEĆNO VREME
Vremenska prognoza, Foto: ivana jovanovic/beta, beta Emil Vas, Printscreen/Instagram/Mojbeograd

vremenska prognoza

SRBIJA I DALJE POD UTICAJEM CIKLONA, ALI IMA 1 DOBRA VEST: Od OVOG DATUMA konačno se vraća PROLEĆNO VREME

Srbija će još u sredu biti pod uticajem ciklona

Objavljeno:

Ovogodišnji maj protiče u znaku veoma promenljivog i kišovitog vremena, ali dobra vest da će krajem sedmice konačno doći do stabilizacije vremena i porasta temperature vazduha.

Srbija će još u sredu biti pod uticajem ciklona sa centralnog Mediterana, pa se očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Ipak, sreda će doneti i znatno više sunca, pa će biti dovoljne energije i za mogući nastanak jačih grmljavinskih oluja i nepogoda posle podne i uveče, a one će biti praćene obilnijim pljuskovima i izraženijim električnim pražnjenjem.

Kiša
Kišafoto: Nenad Kostić

Dobra vest je da će košava večeras oslabiti.

Maksimalna temperatura u sredu biće od 20 do 24°C, u Beogradu do 22°C.

Na severoistoku, istoku i jugoistoku Srbije tokom celog dana biće oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, dok maksimalna temperatura na istoku Srbije neće preći 20°C.

U četvrtak se preko Srbije očekuje prodor hladnog fronta, uz kišu i pljuskove, a sa severa će uslediti i prodor osetno svežije vazdušne mase.

Maksimalna temperatura biće od 15 do 19°C, u Beogradu do 17°C.

Nakon prodora hladnog fronta, očekuje se i porats vazdušnog pritiska i to će biti uvod u stabilizaciju vremena, a već tokom petka očekuje se i razvedravanje.

Maksimalna tempetratura u petak u većini predela biće oko 20°C.

Za vikend vreme u Srbiji biće konačno u skladu sa kalendarom.

Snažan ciklon nalaziće se nad zapadnim Mediteranom, a visok pritisak nad istočnom Evropom, pa će nad Srbijom ponovo duvati umerena i jaka košava, ali dobra vest je da će ovog puta sa južnim strujanjem stići i relativno topla vazdušna masa sa Mediterana.

U većem delu Srbije tokom vikenda biće pretežno sunčano, naročito u subotu, dok se u nedelju južnije od Save i Dunava očekuje nešto više oblaka, a na jugu i u brdsko-planinskim predelima posle podne i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, u Beogradu do 26-27°C.

Nakon skoro pa letnjeg vikenda, u Srbiji se početkom sledeće sedmice ponovo očekuje nešto nestabilnije i svežije vreme, uz prolećne temperature i koje bi bile u skladu sa kalendarom ili koji stepen ispod proseka.

Bonus video:

03:09

EVO KADA VAM JAKNE VIŠE NEĆE TREBATI! Nedeljko Todorović do detalja otkrio kakva nas VREMENSKA PROGNOZA OČEKUJE U FEBRUARU

(Espreso/ Telegraf.rs/ Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.