TMURNA VREMENSKA PROGNOZA RHMZ-A ZA NAREDNE DANE: Padavine neće stati do OVOG DANA, nek vam kišobran bude PRI RUCI
Kiša, Foto: Stefan Stojanović

vremenska prognoza po danima

TMURNA VREMENSKA PROGNOZA RHMZ-A ZA NAREDNE DANE: Padavine neće stati do OVOG DANA, nek vam kišobran bude PRI RUCI

Uz posebnu meteo najavu kratkotrajnih pljuskova za danas, RHMZ je dao prognozu i za naredne dane – biće nestabilno, ali uz slabljenje košave

Objavljeno:

U Srbiji danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a u Vojvodini i u zapadnim i jugozapadnim krajevima i sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura sutra će iznositi od 12 do 16, najviša od 17 do 22 stepena.

I u Beogradu danas pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Vetar umeren, kratkotrajno i jak, jugoistočni, od sredine dana u slabljenju. Najniža temperatura oko 15 stepeni, najviša oko 19.

Uz posebnu meteo najavu kratkotrajnih pljuskova za danas, RHMZ je dao prognozu i za naredne dane – biće nestabilno, ali uz slabljenje košave.

„Do petka (19.05.) sa čestom kišom i plјuskovima sa grmlјavinom. Za dane vikenda i početkom sledeće nedelјe (19-22.05.) u većini mesta suvo sa sunčanim intervalima, a padavine će biti ređa pojava i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije.

Vremenska prognoza za danas
Vremenska prognoza za danasfoto: hidmet.gov.rs

U košavskom području danas i sutra će duvati umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu povremeno sa udarima olujne jačine. U utorak uveče slablјenje, a od srede (17.05.) prestanak košave.“

Dakle, u utorak promenljivo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak jugoistočni, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju i sa udarima olujne jačine, posle podne i uveče u postepenom slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 15 °C, najviša od 19 do 22 °C.

U sredu kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom uglavnom posle podne i uveče. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, uveče na severozapadu Srbije severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 14 °C, najviša od 20 do 23 °C. U četvrtak malo hladnije – najniža temperatura od 10 do 14 °C, najviša od 16 do 19 °C, a u petak se, bar u Beogradu, ne očekuju padavine.

Vremenska prognoza po danima
Vremenska prognoza po danimafoto: hidmet.gov.rs
02:41

NE PERITE KOLA U NAREDNA DVA DANA! S kišom stiže saharski pesak, pa menjamo TRI GODIŠNJA DOBA: Meteorolog otkrio kad će biti lepše

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.