PREKO 30 POZIVA DNEVNO ZBOG MASAKRA NA VRAČARU: Ovo su pitanja koja NAJČEŠĆE postavljaju RODITELJI, BAKE i DEKE!
Vračar, Foto: Petar Aleksić

kol centar za psihološku pomoć

PREKO 30 POZIVA DNEVNO ZBOG MASAKRA NA VRAČARU: Ovo su pitanja koja NAJČEŠĆE postavljaju RODITELJI, BAKE i DEKE!

Psiholozi, psihijatri i psihoterapeuti iz Doma zdravlja Vračar stalno su u kontaktu sa onima kojima je psihološka pomoć najviše potrebna

Objavljeno:

Od danas u 8 časova, u školama u Srbiji prisutni su policijski službenici, koji će preventivno delovati. Gradska opština Vračar pre četiri dana je hitno oformila lokalni kol centar za psihološku pomoć i podršku onima koji su neposredno i posredno pogođeni. Broj telefona je 069/302-77-33 od 7 do 20 časova, a Milan Nedeljković, predsednik opštine Vračar, otkriva koja pitanja su najčešće postavljana.

"Na teritoriji gradske opštine Vračar ima šest osnovnih škola, oko 6.000 učenika. Pet škola je počelo sa redovnom nastavom, oko 5.000 učenika je krenulo. Naša najveća škola 'Vladislav Ribnikar' počinje sa nastavom u sredu. Savet je zasedao juče, okupili su se đaci, roditelji, predstavnici Ministarstva prosvete i zdravlja i doneli su odluku da se u sredu đaci u etapama uključuju u nastavu", rekao je Milan Nedeljković.

Milan Nedeljković
Milan Nedeljkovićfoto: RTS/PRINTSCREEN

Psiholozi, psihijatri i psihoterapeuti su stalno u kontaktu sa onima kojima je psihološka pomoć potrebna, istakao je predsednik opštine Vračar.

"Mi smo 3. maja oformili kol centar i kontaktirali Dom zdravlja Vračar. Učestvuju njihovi psiholozi, psihijatri i psihoterapeuti. Svakodevno razgovaraju sa građanima Vračara, stalno su na vezi, oko 30 roditelja, baka i deka dnevno zove. Traže pomoć i savete. Ja sam otac dve devojčice i zajedno sa svojom suprugom sam se pitao šta dalje. Zanima ih kolika je bezbednost, da li će biti školski policajac, da li će ih biti više, gde će se kretati đaci... To su najčešća pitanja, samo neka od mnogih koje dobijamo", rekao je Milan Nedeljković.

Đaci neće ulaziti kroz ista vrata u školu.

"Vlada Republike Srbije je 2017. donela odluku da se dve najveće škole na Vračaru, a to su 'Vladislav Ribnikar' i 'Sveti Sava', potpuno rekonstruišu. Gradska opština Vračar je sve završila pre godinu i po dana, očekujemo da krene rekonstrukcija. Za sada će đaci ulaziti u školu iz Svetozara Markovića, ovaj ulaz će biti samo za nastavnike. Na uređen način ćemo insistirati da se uradi totalna rekonstrukcija ove škole", napomenuo je predsednik opštine Vračar.

Bonus video:

01:07

POVEĆANJE POLICIJSKIH SLUŽBENIKA JE CILJ MUP-a! Pjanović otkrila koliko će mera trajati, ali šta OČEKIVATI OD SEPTEMBRA

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.