DIREKTORKA "LAZE" O STANJU DEČAKA UBICE SA VRAČARA: Evo gde se on sada nalazi
Dečak ubica sa Vračara, Foto: Espreso

oglasili se iz klinike za prihijatrijske bolesti

DIREKTORKA "LAZE" O STANJU DEČAKA UBICE SA VRAČARA: Evo gde se on sada nalazi

Od zrelosti društva zavisi kako ćemo se kretati napred, navela je ona

Objavljeno:

Direktorka klinike za psihijatrijske bolesti ’’Dr Laza Lazarević’’ dr Ivana Stašević Karličić istakla je jutros da, iako su formalno proglašeni dani žalosti prošli, Srbija će još dugo tugovati.

- Posle ovoga niko od nas neće biti isti, ne možemo reći da će stvari biti kao pre. I nadam se da ćemo mnogo naučiti iz ove strašne opomene koja je izvan svakog ljudskog iskustva. Najveće žrvte su roditelji i deca iz ove škole, kao i meštani Mladenovca - rekla je ona za TV Pink.

Kako kaže, težak je period koji predstoji, kada je u pitanju imitiranje masovnih ubica.

- To je istina, na to smo upozorili prvog dana. Još nije prošao vremenski period koji je kritičan, i kada možemo reći da to ne možemo da očekujemo. Ovi događaji su ekces, i nisu preventabilni niti predvidivi. Na nama je da uklonimo faktore rizika, kao što je oružje. Ali najvažnije je da budemo solidarni - objasnila je Karličić.

dr Ivana Stašević Karličić
dr Ivana Stašević Karličićfoto: Printscreen/TV Pink

Od zrelosti društva zavisi kako ćemo se kretati napred, navela je ona.

- Timovi koji rade sa akterima imali su pune ruke posla. Imamo povišen broj poziva u odnosu na prosek. Javljali su se roditelji sa pitanjem kako da se deca vrate u škole - priča Karličić.

Dečak se nalazi u jednoj od ustanova u Beogradu, i nije bezbedno da se navede tačna lokacija, jer su dečak i njegova porodica žrtve sada, pomenula je doktorka.

- Dečak je sada u zdravstvenom sistemu, on sada samo prima lekarsku pomoć, tu su psiholozi, defektolozi... - objasnila je ona.

00:16

Porodica, mnogobrojna rodbina i prijatelji došli su na Novo groblje u Beogradu da isprate i poslednji put pozdrave devojčicu S.N.

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.