RANKO DOŽIVEO NOĆ IZ PAKLA NA BRODU: Sve je počelo od 1 poziva koji nije mogao da odbije, a onda se desio UŽAS
Jahta, Foto: Profimedia

ISPOVEST

RANKO DOŽIVEO NOĆ IZ PAKLA NA BRODU: Sve je počelo od 1 poziva koji nije mogao da odbije, a onda se desio UŽAS

Sve je, priseća se, počelo od jednog poziva koji nije mogao da odbije

Objavljeno: 21:43h

"Preminuo nam je gost, preživeli smo požar i tornado".

Ovako za Telegraf.rs počinje svoju neverovatnu ispovest Ranko Miletin (29) iz Sombora, koji je otišao da radi na brodu, a tamo doživeo scenario za jedan triler. Sve je, priseća se, počelo od jednog poziva koji nije mogao da odbije. Kao tinejdžer, nije ni slutio da će život na okeanu i reci postati njegova svakodnevnici za koju uskoro čak pravi i jubilej.

- Imao sam 21. godinu kada me je pozvala jedna agencija i ponudila posao na brodu. Ja sam, kao i mnogi u tom periodu, zamišljao sebe negde daleko, kako gradim karijeru i zarađujem veliki novac - iskreno za Telegraf priznaje Ranko.

Čak ni procedura, kaže, nije bila teška.

- Otišao sam u agenciju, položio sve testove i nakon nekih mesec i po dana sam se ukrcavao na kruzer na Aljasci. To je bilo ostvarenje mojih snova - priseća se početaka.

Kolege na brodu su videle njegovo zalaganje, i dale mu savet, ispostaviće se, zlata vredan.

Brod
Brodfoto: Profimedia

- Ja sam počeo kao kuvar, a oni su mi rekli da nastavim ugovor ali na rečnom brodu, jer će mi tamo kao kuvaru biti mnogo bolje. Tako sam i uradio. Sada sam na rečnom brodu i plovimo Dunavom, trenutno sam u Nemačkoj, ali idemo polako ka Holandiji - navodi nam Miletin.

"Ako si vredan, isplatiće se"

Na brodu nema prečica, nema "izvlačenja", jer tamo, objašnjava sagovornik pomenutog portala, nije bitno odakle si, već kakav si čovek i kako radiš.

- Ja radim sa trenutno 14 različitih nacionalnosti, na brodovima prekookeanskim je to duplo veća brojka. Ovde me poštuju i nagrađuju kroz novac i poziciju. Tako sam ja sada postao šef kuhinje, radim ono što volim i mi smo jedan sjajan tim. Inače, moj tim peva naše pesme, priča srpski, a znaju i da opsuju na našem - priča kroz osmeh.

Požar, tornado i smrt usred okeana

Scena koju nikada neće zaboraviti jeste kada im je usred okeana, gotovo istovremeno, izbio požar, naleteli su na tornado, a jedan putnik se samo srušio i preminuo.

Bura
Burafoto: Profimedia

- Kapetan je samo rekao "stavite pojaseve". Mi smo se uplašili bure, a nismo ni slutili da tek sledi najveća trauma - smrt čoveka. Imali smo neka dešavanja u baru. Svaka sekcija stajala je ispred gostiju, bilo ih je oko 250. U jednom momentu, jedan čovek počinje da dobija sivu boju, pada i umire. Šta da kažem više, zvali smo nadležne i vratili se svojim obavezama, ali to nikada neću zaboraviti sigurno - priseća se momak.

Brod je, i posle svega dodaje, pravi izbor.

- Imam savet za sve mlade koji žele da idu na brod, ako želite karijeru i novac to je pravi izbor. Na brodu morate da imate svoje ja, i ništa ne možete da izgubite. Bude teških trenutaka, ali da je loše, ja ne bih bio ovde već devet godina - poručuje Ranko na kraju.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.