ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Priča o muškom nasilju u medijskim kućama - "BOMBSHELL"
Bombshell, Foto: Wikipedia/ Bombshell

preporuka

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Priča o muškom nasilju u medijskim kućama - "BOMBSHELL"

Lagani američki film koji prikazuje jednu stranu ženske patnje

Objavljeno:

Bombshell je po mnogo čemu loš film - rediteljski, kamera, gluma. Ono što je dobro u ovom filmu jeste dokumentovano nasilje nad ženama na poslu koje ne prestaje jer ga je kapitalizam nekako učinio svakodnevicom. Svaka prijava protiv predatora (često) vodi ka otkazu, nazadovanju i javnom linču.

U filmu je prikazano kako jedna žena može da ohrabri mnoge druge da progovore o seksualnom uznemiravanju na radnom mestu.

Bombshell poster
Bombshell posterfoto: Wikipedia/ Bombshell

Film, uistinu, govori o istinitom događaju koji je "naneo štetu" jednoj američkoj TV stanici, te tako prikazuje samo one žene koje imaju dovoljno novca, pa samim tim donekle i hrabrosti, da pokrenu proces protiv nasilnika, a na nama ostaje da se pitamo kako je tek siromašnim radnicama koje ni posle dvadeset godina radnog staža ne mogu da skupe novac (i snagu) za optužbu.

1 / 5 Foto: PrintScreen/ YouTube/ Lionsgate Movies

Poenta u filmu jeste da uznemiravanje dolazi u onom trenutku kada žena poželi da napreduje, ali, to ne znači da ono ne postoji na svakodnevnom nivou, bez obzira na ambiciju žene.

Bombshell tako predstavlja lagani američki film koji prikazuje jednu stranu ženske patnje. Nada ostaje da će ovakvi filmovi podstaći radnice da govore o nasilju koje doživljavaju na poslu, bilo ono fizičko, mentalno, seksualno ili ekonomsko.

Bonus video:

03:33

Film „Lutajuća Zemlja II“ predvodi potrošačku groznicu

(Espreso/ Verica Arsić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.