OVAJ LEK SE ZLOUPOTREBLJAVA ZA MRŠAVLJENJE, A SADA IMA I OGLAS NA INTERNETU: Cena paprena, PAZITE SE
ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju!

OVAJ LEK SE ZLOUPOTREBLJAVA ZA MRŠAVLJENJE, A SADA IMA I OGLAS NA INTERNETU: Cena paprena, PAZITE SE

Ona je najavila da će protiv ustanova u kojima su utvrđene nepravilnosti RFZO pokrenuti postupak naknade štete

Objavljeno:

Lek Ozempik (injekcije), koji se koristi u lečenju dijabetesa, ali se masovno upotrebljava za mršavljenje, slobodno se prodavao preko popularne stranice za oglase!

Izvestan Vladimir, koji zahteva da ga klijenti kontaktiraju isključivo preko WhatsApp-a i američkog broja telefona, postavio je pre 4 dana oglas u kome Ozempik od jednog miligrama prodaje kao "popularni" lek za mršavljenje po ceni od 200 evra!

Oglas je, ipak, obrisan danas nešto pre 18 sati.

Oglas
foto: Printscreen

Povodom nepropisne upotrebe ovog leka Republički fond za zdravstveno osiguranje je sproveo kontrolu izdavanja u 73 zdravstvene ustanove i do pre nekoliko dana utvrdio nepravilnosti u 46 ustanova, izjavila je 14. marta direktorka RFZO profesorka dr Sanja Radojević Škodrić.

Oglas
foto: Printscreen

Ona je najavila da će protiv ustanova u kojima su utvrđene nepravilnosti RFZO pokrenuti postupak naknade štete.

Kontrola je obavljena za period od 1. juna do 30. septembra 2022. godine, a u postupcima koji su već završeni utvrđene su nepravilnosti kao što su ta da je lek propisivan u većoj količini od potrebne za 30 dana, kao i da je propisivan mimo uslova pod kojim se ovaj lek izdaje o trošku RFZO.

Ozempik je inovativni lek koji je o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja obezbeđen dijabetičarima, a koji zdrave osobe zloupotrebljavaju koristeći ga za mršavljenje.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.