MUP UPUTIO VAŽAN APEL: Sneg napravio OPŠTI KOLAPS, ne krećite na PUT u OVIM PRAVCIMA
Mećava, Foto: RINA

UPOZORENJE

MUP UPUTIO VAŽAN APEL: Sneg napravio OPŠTI KOLAPS, ne krećite na PUT u OVIM PRAVCIMA

Ekipe elektrodistribucije su na terenu

Objavljeno:

Posledice jučerašnjeg nevremena još uvek su vidljive, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije neprekidno su angažovani na otklanjanju smetnji i pružanju pomoći, saopšteno je iz resornog ministarstva uz apel građanima da ne kreću na put.

Ukupno 104 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica, Subotice, Kraljeva i Smedereva, do 07.00 časova jutros, bili su angažovani na 45 intervencija - asistencija ekipama hitne pomoći, pomoći zavejanom stanovništvu na putevima, uklanjanju palih stabala i delova krovova, kao i pružanju pomoći bolesnim licima, posebno na teško dostupnim lokacijama.

Sneg
foto: Rina

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, iz Sjenice i Novog Pazara, tokom večernjih sati, sa radnicima preduzeća AD "Novi Pazar Put", bili su angažovani pri oslobađanju 10 vozila zavejanih na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica i tom prilikom nije bilo povređenih osoba. Intervencija je završena u 23:55 časova.

- Takođe, u Novoj Varoši vatrogasci-spasioci asistirali su Hitnoj medicinskoj službi u prevoženju medicinskog osoblja do mesta Radojević radi ukazivanja prve pomoći bolesnoj osobi - naveli su iz MUP-a.

Kako je saopšteno, saobraćaj na putnim pravcima Jošanička Banja - Kopaonik i Rudnica - Kopaonik je ponovo uspostavljen i prohodan za saobraćaj, dok je putni pravac Kopaonik - Brus i dalje neprohodan ali nema zavejanih ni ugroženih lica.

putari, sneg
foto: RINA

- Vatrogasci-spasioci neprekidno su angažovani na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća, radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja i na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posledica snežnog nevremena po naše građane - dodaju iz ovog ministarstva.

Iz MUP-a navode da još jednom apeluju na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to:

I B-29 Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar, II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje -Odvraćenica, II A-211 Brzeće - Kopaonik (Jaram), II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo, II A-197 Preko Brdo - Duga Poljana - Rasno - Karajukića Bunari - Ugao - državna granica sa Crnom Gorom, II A-198 Raška - Kuti – Odvraćenica (Ugao), II A-201 Sjenica - Krajnoviće - Bare - Vrbnica - državna granica sa Crnom Gorom (Kumanica), II A-201 Vrbnica - granica Srbije sa Crnom Gorom (Vrbnica), II A-202 Sjenica - Raždaginja - Buđevo - Karajukića Bunari - Suvi Do - Leskova - Velje Polje – Tutin i II B-356 Srasla Bukva - Srezojevci - Trbušani (Komuna) i II B-357 Rajac (kod vojske) - Beršići.

Mećava
foto: RINA

Usled nevremena i mećava čak 25.220 korisnika ostalo je bez električne energije, a ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.