ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Omiljena serija Espreso redakcije - "THE OFFICE"
The Office, Foto: printscreen/youtube/the office

obavezno pogledajte

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Omiljena serija Espreso redakcije - "THE OFFICE"

Rubrika Espreso preporuka za gledanje danas je posvećena omiljenoj seriji redakcije

Objavljeno:

Jedna od najpopularnijih serija današnjice jeste američki The Office, rađen prema ideji i istoimenoj britanskoj seriji Rikija Džervejsa.

Najbolja serija ikad jer nema iritantnog smeha u pozadini ko u klasičnom sitkomu i zato što je Majkl najveća legenda svih serija ikad (u isto vreme ga žališ, iritira te i obožavaš ga), rekla je Jovana Nedeljković, novinarka Espresa.

The Office je sitkom radnog okruženja o disfunkcionalnoj radnoj zajednici u "Dunder Mifflin Paper Company, Inc.". Akcenat je naivnom, dečački oblikovanom, spoju moderne dvorske lude i Don Kihota, Majklu Skotu (Stiv Karel).

Kroz cringe, edgy humor i sve prisutniju tehniku mocumentary-ja predstavljaju se izvitopereni tipski likovi sitkoma koji naprosto zbog distance umetničkog prikaza zavređuju simpatije kod gledateljki i gledatelja širom sveta.

1 / 4 Foto: PrintScreen/ YouTube/ The Office

Najzanimljiviji likovi serije (Pored Majkla)

Dvajt je groteskan lik - socijalno neinteligentan junakov karakter povremeno prelazi u čudovišni, povremeno se vraćajući u formu "ljudskosti".

Kevin je sitkomski ahretip simpatičnog a smotanog, nepromišljenog junaka čiji neadekvatni, pomalo "glupkasti" postupci nasmeju publiku koja se teši da postoji neko stupidniji od njih. A čemu drugo služe sitkomi nego da nas humorom izleče?

Tobi - antipod Majklu Skotu - odgovoran je i poslušan radnik velike kompanije kome je moderno robovlasništvo isisalo živahnost i optimizam. No, kao jedini koji je primoran da se suprostavi nesvesnosti Majklovog rasizma, homofobije i seksizma predstavlja i pozitivan faktor vanserijskog sveta umetnut u apsurdnost sveta The Office-a. Kao takav, Tobi jeste simpatičan publici.

Ko treba da gleda The Office?

Da li radite u kompaniji?

Ako je odgovor da - onda gledajte seriju.

(Espreso/ Verica Arsić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.