ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Priča o dobu koje je teško opisati - "EUFORIJA"
Euforija, Foto: Profimedia, Wikipedia

teskobe odrastanja

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Priča o dobu koje je teško opisati - "EUFORIJA"

Euforija (Euphoria) već dve sezone obara rekorde gledanosti širom sveta

Objavljeno: 10:35h

Euforija (Euphoria) je popularna HBO serija, autora Sema Levinsona (Sam Levinson) o tinejdžerkama i tinejdžerima u Americi i savremenim problemima sa kojima se suočavaju.

Kroz prvu i drugu sezonu, glavna junakinja Ru (Zendaya) je i naratorka serije koja pokušava da približi publici tegobe tinejdžerskog života opisujući sopstvenu zloupotrebu narkotika, seksualne frustracije i emotivnu nestabilnost svojih vršnjakinja i vršnjaka. Takođe, Ru nam prikazuje i nešto što je unikatno za 21. vek a to je internet nasilje i prevelika dostupnost pornografije.

1 / 4 Foto: Profimedia

No, kako je Ru tinejdžerka ona ne može kritički da se osvrne na sve probleme o kojima nam priča, te njenim pripovedanjem autor uspeva da prikaže tinejdžersko doba kao period konfuzije, period kada znamo da smo loše, ali ne znamo zašto i u nemogućnosti smo da se borimo sa tim.

Za koga je Euforija?

Serija je pogodna za sve tinejdžerke i tinejdžere koji se suočavaju sa istim problemima i tegobama kako bi znali da nisu usamljeni u svojoj patnji. Takođe, preporučuje se i roditeljima kako bi razumeli kroz šta prolaze njihova deca ali i da se prisete da kako je i njima bilo.

1 / 4 Foto: Profimedia

Na kraju, seriju krasi neverovatna estetika sačinjena od revolucionarnih kostima i šminke, te ukoliko volite šljokice i živopisan makeup Euforija je serija za vas!

(Espreso/ Verica Arsić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.