RODITELJI BESNI, TVRDE DA IH PLJAČKAJU PREKO DECE: Evo koliko koštaju EKSKURZIJE po Srbiji, BEZOBRAZNO JE SKUPO!
Ekskurzija, Foto: twitter/Udruženje potrošača EFEKTIVA, Vladimir Šporčić

nije realno

RODITELJI BESNI, TVRDE DA IH PLJAČKAJU PREKO DECE: Evo koliko koštaju EKSKURZIJE po Srbiji, BEZOBRAZNO JE SKUPO!

Cene aktivnog boravka u prirodi sa kombinacijom klasične nastave su već posebna priča

Objavljeno:

Tokom dvogodišnje pandemije koronavirusa roditelji školaraca su se praktično odvikli od troškova ekskurzija, međutim kako su se iste ponovo vratile na velika vrata, stvorila se uzbuna među roditeljima.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama roditelji su iznervirani i besni zbog cena za koje mnogi tvrde da su jednom rečju - enormne.

S obzirom na to da su realne cene ekskurzija i izleta bar 40 odsto manje od one koje roditelji dobiju u ponudama iz škole, roditelji sa prosečnom platom u Srbiji sve teže mogu svom detetu mogu da priušte ovaj "luksuz".

Kako za Espreso navodi jedan od roditelja osmaka iz Beograda, njegov sin je u oktobru putovao sa školom na dvodnevnu ekskurziju u Kraljevo, a cena tog izleta iznosila je 13.000 dinara.

U cenu su uračunati bili jedno noćenje sa svim obrocima u hotelu u Kraljevu, usluga turističkog vodiča, poseta Vrnjačke banje i manastira Žiča i Lelić", objasnio nam je sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Dok je mama osmogodišnjaka iz Vranja, Jelena Manasijević, jednodnevni izlet do Jagodine platila 3.500 dinara.

U cenu od 3.500 bio im je uključen prevoz do Jagodine, ručak, ulaznice za Zoološki vrt i Muzej voštanih figura", ispričala na nam je mama Jelena.

Jedan tvit na pomenutu temu je nedavno izazvao veliku pažnju, te su se mnogi nadovezali i podelili slučajeve iz svog iskustva.

Tvit je glasio: "Jednodnevna ekskurzija 5.300 i to u --> Valjevo"

Kao što vrlo često i biva, nekim korisnicima društvenih mreža nije teško da naprave sprdnju i šalu, kakva god da je tema u pitanju.

Druga korisnica navela je primer cene dvodevne ekskurzije.

Cene aktivnog boravka u prirodi sa kombinacijom klasične nastave su već posebna priča.

Zlatibor, za razliku od Tare, drastično je skuplji.

Jedna korisnica nije štedela reči od besa zbog cene dvodnevne ekskurzije do Tršića.

Jedan od razloga što su realne cene ekskurzija mnogo manje od one koje roditelji dobiju u ponudama iz škole, su i dnevnice koje se deca plaćaju po nastavniku/učitelju, a one se razlikuju u donosu na dužinu i vreme putovanja.

Dnevnice nastavnika po detetu

* izlet (1 dan) 400-500 dinara * rekreativna za vreme raspusta 3.000-5.000 dinara * rekreativna nastava (od 7 do 10 dana) 2.000-4.000 dinara * ekskurzije (od 2 do 3 dana) 500-2.000 dinara

Navodno su čak i školarci krenuli da bojkotuju zbog visokih cena ekskurzija, pa je tako osvanula prepiska sa Vibera na kojoj se vidi ponuda za ekskurziju u trajanju od 3 dana po ceni od 22.880 dinara i komentar roditelja koji tvrdi da je dete samo odbilo da ode na putovanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.