ĐAČKE EKSKURZIJE U SRBIJI NIKAD SKUPLJE, A RODITELJI NIKAD BESNIJI: ŠTA I KOGA finansiramo za izlet od 300 evra?!
Đačka ekskurzija, Foto: Printscreen/RTS

SKUPOĆA

ĐAČKE EKSKURZIJE U SRBIJI NIKAD SKUPLJE, A RODITELJI NIKAD BESNIJI: ŠTA I KOGA finansiramo za izlet od 300 evra?!

"Poskupljenje je bilo sasvim očekivano imajući u vidu i bezbednost dece i prosvetnih radnika"

Objavljeno:

Mnoge mame i tate današnjih osnovaca i srednjoškolaca sećaju se vremena kada su na rekreativnu nastavu i na ekskurzije išli svi i kada niste mogli čuti rečenicu: "Skupo je, ne možemo da platimo."

Međutim, danas su đačke ekskurzije priličan udar na porodični budžet, a često možemo upravo od roditelja da čujemo da se u cenu aranžmana ugrade i agencija i škole pa na kraju to bude iznos koji mnogi ne mogu da plate.

Osim toga, mnogi su na društvenim mrežama objavljivali i loše uslove u hotelima i hranu koja dočeka decu za novac za koji neretko cela porodica može da letuje ili zimuje.

Đačka ekskurzija
Đačka ekskurzijafoto: Vladimir Šporčić

Kao šlag na tortu stigla je i vest o trovanju dece u jednom hotelu na Zlatiboru. Aleksandar Seničić, predsednik nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije razjasnio je kontradiktornost cena.

- Poskupljenje je bilo sasvim očekivano imajući u vidu i bezbednost dece i prosvetnih radnika. Pravilnik predviđa šta sve mora da se poštuje kada je u pitanju organizovanje i realizacija ekskurzija i to je veoma odgovoran posao. Vodič, dva vozača, lekar, animator, i prosvetni radnici ljudstvo je koje je uključeno u ove cene - izjavio je Seničić.

A koji su razlozi visokih cena i tolikog broja pratilaca na izletima Seničić potkrepljuje svoju izjavu o nužnosti ove količine ljudi, Zakonom o turizmu, koji nalaže da u svakom autobusu koji prevozi đake mora da bude i turistički vodič.

Na pitanje da li je to čist interes i novac Seničić kaže da je ovo sve realno i da je plaćanje ekskurzije slično kupovini kola, da mora postojati svesnost šta se kupuje.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.