5 ŽENSKIH IMENA ZA KOJA SE VERUJE DA DONOSE SREĆU: Saznajte da li BAŠ VI nosite ime koje privlači radost!
Beba, Foto: Mitar gavric / Alamy / Alamy / Profimedia

ZNAČENJE

5 ŽENSKIH IMENA ZA KOJA SE VERUJE DA DONOSE SREĆU: Saznajte da li BAŠ VI nosite ime koje privlači radost!

Birajući ime za svoje dete, roditelji se nadaju da će ime koje nosi detetu pomoći u budućnosti

Objavljeno:

Najbitnije je da je dete zdravo, a briga oko pola deteta je manje važna, jer ćetega voleti svim srcem kojeg god da je pola. No, kada otkrijete da je beba ženskog pola, onda vam odmah na pamet padaju ženska imena za bebe.

Uglavnom već imate neke ideje kako biste želeli da se zove vaša devojčica, problem može biti što ime za devojčicu treba da se dopadne i ocu i majci, pa tu može doći do raznih komplikacija.

Imena mogu biti simbolična, možete dati ime po nekoj dragoj osobi, to može biti lik iz knjige, ili prosto, ime koje vam se dopada.

Kada je u pitanju izbor imena, najbolje je da slušate svoj osećaj. Možda ćete znati ime bebe prvi put kad je ugledate. Slušajte svoju intuiciju i to je jedan od najboljih načina da izaberete ime koje će vam odgovarati.

Birajući ime za svoje dete, roditelji se nadaju da će ime koje nosi detetu pomoći u budućnosti, biće njegov simbol i ukazivaće na njegove dobre osobine.

Postoje imena koja izazivaju prijatna osećanja, kao i ona stroga, gruba ili vladalačka koja povezujemo sa osobama na nekoj poziciji.

Antroponimija, nauka koja se bavi imenima, ukazuje da svako ime poseduje posebno značenje i da može uticati na život čoveka.

Za ženska imena je važno kakvu energiju nose - otkrivamo nekoliko imena koja ženi donose svetlu energiju, nežnost i sreću.

1 / 6 Foto: Profimedia

Vera - veruje se da su žene sa ovim imenom pametne , istinite, praktične i da idu ka svojim ciljevima i postižu veliki uspeh. Veruje se da je ovo ime poseduje moć privlačenja bogatstva i prosperiteta.

Anastasija - simbolizuije ženu koja donosi mir i harmoniju. Odlikuju je radoznalost, učenje, istrajnost i trud. Izuzetne su i autentične, pa je zato ovo ime često na vodećim pozicijama. Postoji verovanje da je srce Anastasije zlatno i dobronamerno.

Elena - Ima značenje svetlosti i vatre. Elena je žena koja privlači i osvaja svojom energijom i lepotom. Kreativna je i posvećena svemu što radi.

Irina - ovo ime poseduje divno značenje jer simbolizuje mir. Odlkuje osetljive i plemenite, ali i hrabre žene koje se bore za pravdu. Komunikativne su, inovativne i vole da pomažu, ali je njihova privatnost vešto skrivena od radoznalih pogleda. Posvećena je porodici.

Ljubica - nepravedno zapostavljeno i zaboravljeno ime koje simbolizuje ljubav. Ljubice bi trebalo da budu dame koje su zabavne, zanimljive i mile. Imaju kreativnu energiju i lako se snalaze u svakom poslu. Ipak, ljubav je za njih zvezda vodilja.

(Espreso / Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.