DA LI ZNATE KOJE JE NAJTUŽNIJE ŽENSKO SRPSKO IME? Daje se devojčicama kada majka umre na porođaju!
Beba, Foto: Printscreen/Tiktok/hhgm98

pretužno

DA LI ZNATE KOJE JE NAJTUŽNIJE ŽENSKO SRPSKO IME? Daje se devojčicama kada majka umre na porođaju!

Izbor imena deteta je važno pitanje o kome odlučuju svi novi roditelji

Objavljeno:

Rođenje deteta predstavlja najsrećniji čin u svakoj porodici, a kod odabira imena često se vodimo tradicijom.

Ipak, postoje i oni koji se teško odlučuju, pa mesecima razmatraju i proučavaju značenje imena pre nego što se definitivno odluče.

Izbor imena deteta je važno pitanje o kome odlučuju svi novi roditelji. Mnogi roditelji ne znaju prava značenja, a neki ih daju svojoj deci i dalje.

Ime koje je jako popularno može da zvuči lepo, ali će definitivno dovesti do zabune, a imena koja imaju čudne inicijale ili skraćenice mogu i da postide dete.

Imajte u vidu da, kakvo god ime da izaberete, deca umeju da budu surova i daju uvredljive nadimke. Ne postoji način da se osigurate od toga, ali obratite pažnju na ono što možete da sprečite. Dok razmišljate kakvo ime da date svojoj bebici, pokušajte da uzmete u obzir ove savete, jer ime traje ceo život, a neprijatnost sigurno nije nešto što želite da dete ima svaki put kad se predstavlja, potpisuje ili šalje imejl.

1 / 4 Foto: Anna Grigorjeva / Panthermedia / Profimedia

Kada je o izboru imena za dečaka ili devojčicu reč, roditelji se vode trendovima, tradicijom ili ličnim sklonostima, a ima onih i koji istražuju značenje imena pre nego što se definitivno odluče.

Ako spadate u ovu grupu, verovatno bi trebalo da izbegnete neka od navedenih imena, jer ona imaju lošu istoriju ili značenja koja se za njih vezuju.

Ime Jaglika se davalo devojčicama ukoliko je kuća u žalosti, na primer, ako je otac poginuo pre rođenja deteta ili majka ne preživi porođaj.

@espreso_rs U Srbiji postoje imena koja su zabranjena prema pravilu 343 Porodičnog Zakona Srbije, te ukoliko sada razmišljate o imenu deteta povedite računa o zakonu. #srbija #bebe #beba #baby #babiesoftiktok #imena #serbia #espreso #fyp #fy #recommendations ♬ Happy & Pop songs - PeriTune

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.