MALIŠANIMA JE POTREBNA MAJKA, A MI NJOJ! Saneli (36) je neophodno lečenje u TURSKOJ! SRBIJO, USTANI!
Sanela Trifunović, Foto: Budi human

POMOZIMO

MALIŠANIMA JE POTREBNA MAJKA, A MI NJOJ! Saneli (36) je neophodno lečenje u TURSKOJ! SRBIJO, USTANI!

Saneli je ostalo da primi još 5 terapija u Turskoj

Objavljeno: 11:32h

Sanela Trifunović (36) iz Kragujevca boluje od retke mišićne bolesti i do sada je primila polovinu terapije matičnim ćelijama u Turskoj. Za drugu polovinu terapije koja joj je neophodna, potrebni smo joj svi.

Sanelino stanje je takvo da se ne može znati kada može doći do pogoršanja te joj je nova terapija, koja košta 10.000 evra, hitno potrebna. Do sada ih je primila 5, a novac za terapije sakupljen zahvaljujući Sanelinim apelima, njenim prijateljima, kao i dobrim ljudima koji su uplatili novac preko fondacija. Ostalo je da primi još 5 terapija u Turskoj.

Sanela Trifunović
Sanela Trifunovićfoto: Privatna arhiva

Sanela je prve simptome bolesti osetila 2015. godina, ali od tada do 2020. godine dobila je pogrešne dijagnoze i terapije koje nisu davale pomaka. Otkrila je za Espreso da je trenutak najveće sreće bio i trenutak kada je saznala da boluje od teške bolesti.

2020. godine kada sam rodila treće dete, ostala sam nepokretna. Izgubila sam snagu u gornjim i donjim ekstremitetima, otežano sam disala i trpila velike bolove. Ubrzo sam dobila zvaničnu dijagnozu i saopšteno mi je da bolujem od genetskog oboljenja te da je najbolja terapija lečenje matičnim ćelijama koja je veoma skupa. Od tada sam deo fondacije Budi Human, jer nisam u mogućnosti da lečenje platim sama, ali skupljanje sredstava nažalost teče veoma sporo", rekla nam je Sanela.

Sandra Trifunović
Sandra Trifunovićfoto: Budi human

Najveći oslonac i podrška su joj muž, deca, sestra, kuma i drugarice koji su joj pomagali kada nije mogla ni da ustane, a ima malu bebu kojoj je potrebna mama.

Kada nisam mogla da se krećem, nisam mogla nimalo da mu se posvetim. Sada sam na štakama, a i dalje ne uspevam ni da se poigram sa njim", gorovori nam Sanela.

Sanela sa dvogodišnjim sinom
Sanela sa dvogodišnjim sinomfoto: Privatna arhiva

Za prikupljanje novca je potrebno da se uključe i veće organizacija, kako u Kragujevcu, tako i u Srbiji. Za ostatak terapija u Turskoj kao i svim pratećim troškovima za putovanje, smeštaj, rehabilitaciju, neuro robotiku i lekove potrebno je još oko 50.000 evra.

Sanela je za Espreso ispričala da terapija matičnim ćelijama daje dobre rezultate, ali neophodno je da se terapija izvrši do kraja.

"Bila sa u kolicima, ali sam zahvaljujući dosadašnjim terapijama uspevala prvenstveno da se krećem uz pomoć hodalice, dok sad uspevam i pomoću štaka. U pitanju je težak oblik mišićne distrofije i neizvesno je da li će se simptomi vratiti. Kada sam pre nekoliko meseci propustila terapiju, došla sam do stanja da sam mogla da dišem samo uz pomoć aparata", rekla je Sanela.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Lepa Kragujevčanka je pravi borac, a da se svim snagama bori protiv bolesti joj daje snagu to što je i majka troje maloletne dece.

"Šesnaestogodišnji sin i četrnaestogodišnja ćerka se čak i angažuju da prikupljaju sredstava različitim akcijama. Dvogodišnji sin raste i razvija se, ide čak i u vrtić i trudim se da maksimalnu uživam u vremenu koje provodim sa decom i suprugom. Ćerka Sandra, na primer, na društvenim mrežama svakodnevno deli moje fotografije i lavovski se bori da mi pruži podršku". otrkila nam je Sanela.

Jedna od poslednjih objava rasplakla je mnoge "Mamice lepa, izdrži", napisalala je ova divna devojčica.

Njena pesma opisuje dane kroz kakve prolaze sa majkom Sanelom dok se zajedno sa njom bore za izlečenje i njen odlazak u Tursku.

Sanelin sin, Sandrin najmlađi brat ima svega dve godine, pa kroz pesmu dodaje "Meni treba moja mama, ja ne umem s braćom sama".

Njenu Bojaz za majčin život iskazala je delovima pesme "Kuća nam na bolnicu miriše, krišom osluškujem da li mama diše".

Sanela jedva čeka da se vrati pevanju, ali da bi se izlečila zavisi od novca. Zato je potrebna pomoć svih građana koji mogu da pomognu, kao i organizacija koje bi pružile podršku.

Da pomognete Saneli možete poslati SMS poruku sa brojem 1012 na 3030 ili uplatom na dinarski račun:

160-6000000856710-31

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000000857273-88

IBAN:

RS35160600000085727388

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.