RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE ZA ČETVRTAK: Sprema se HAOS
Kiša, Foto: Stefan Stojanović

vremenska prognoza

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE ZA ČETVRTAK: Sprema se HAOS

Na jugozapadu Srbije i zapadu Kosova i Metohije večeras i tokom noći, kao i sutra ujutro očekuje se novih 20 do 60 mm kiše

Objavljeno:

Danas je u Srbiji bilo i do 20 stepeni. Takođe, sutra nas očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, i ,,prljava'' kiša usled čestica peska iz Sahare. Opasnost od poplava na jugozapadu Srbije. U petak zahlađenje, za vikend sneg, rekao je Đorđe Đurić danas.

On objašnjava da je ciklon sa severnog Jadrana, koji se svojom centrom premešta preko Panonske nizije dalje na severoistok, doneo Srbiji veoma nizak vazdušni pritisak, a vrednosti su opale i na 990 mb. Ovaj ciklon doneo je veoma jaka južna i jugozapadna strujanja, vrlo toplu vazdušnu masu sa Mediterana, ali i veoma bogatom vlagom, pa ima kiše i pljuskova, ponegde i obilnijih padavina a stigle su i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa je padala ,,prljava'' kiša, uobičajena pri ovakvoj sinoptčkoj situaciji.

Kiša, vetar
foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

Upozorenje na obilne padavine

Na jugozapadu Srbije i zapadu Kosova i Metohije večeras i tokom noći, kao i sutra ujutro očekuje se novih 20 do 60 mm kiše, a na severu Crne Gore i oko 80 mm. U ostalim krajevima Srbije znatno manja količina padavina.

RHMZ je objavio upozorenje i na obilne padavine za podružje južne, jugoistočne i istočne Srbije za sutra.

Sutra na području Kosova i Metohije, a posle podne i jugoistočne i istočne Srbije obilne padavine, ukupno od 20 do 50 mm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.