VREMENSKA PROGNOZA ZA POŽELETI: Do kraja godine sve TOPLIJE, a za Novu godinu stiže PROLEĆE, biće 17 stepeni!
Beograd, Foto: Beta/Nenad Petrović

kakav luksuz

VREMENSKA PROGNOZA ZA POŽELETI: Do kraja godine sve TOPLIJE, a za Novu godinu stiže PROLEĆE, biće 17 stepeni!

Ujutro mestimično slab mraz i magla, koja će se ponegde po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu Srbije zadržti duže tokom dana

Objavljeno: 07:40h

Do kraja godine, sve toplije. Sutra pretežno sunčano, a kratkotrajna kiša očekuje se samo u Vojvodini. Natprosečno toplo, temperatura do 16 stepeni. U glavnom gradu i sunce i oblaci, prolećnih 14 stepeni.

Ujutro mestimično slab mraz i magla, koja će se ponegde po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu Srbije zadržti duže tokom dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Posle podne u Vojvodini naoblačenje, ponegde s kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni.

Magla
foto: Emilija Jovanović

Najniža temperatura od -3 do 3, a najviša od 7 stepeni u Timočkoj Krajini i po kotlinama u kojima se očekuje duže zadržavanje magle do 16 stepeni na zapadu Srbije. Uporozenja: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m, verovatnoća 90%.

Vreme narednih dana:

U petak ujutru retka pojava slabog prizemnog mraza i magle. Tokom jutra i prepodneva naoblačenje u Vojvodini sa mogućom slabom kratkotrajnom kišom na tom području. U ostalim krajevima Srbije sunčani periodi i toplije nego u četvrtak i znatno toplije od proseka. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 6°C, a maksimalna od 11°C do 16°C. Uveče suvo.

U subotu, poslednjeg dana ove godine i prvih pet-šest dana Nove godine pretežno suvo i znatno toplije od proseka sa dužim sunčanim periodima. Maksimalne temperature od 12°C do 17°C u većini mesta. Ali, u pojedinim oblastima je moguća magla, koja se može duže zadržati, pa bi u tim predelima bilo hladnije. Na planinama bez snega i neobično toplo 1. i 2. januara, kada bi temperature na 1750 mnv (na Kopaoniku) bile čak do 10°C, što se veoma retko dešava.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.