ZA DVA PREDMETA CENE IDU I DO 90.000 DINARA! Počela pripremna nastava za fakultete, RODITELJI, SPREMITE NOVČANIKE!
Prijemni, Foto: Damir Dervišagić

šok!

ZA DVA PREDMETA CENE IDU I DO 90.000 DINARA! Počela pripremna nastava za fakultete, RODITELJI, SPREMITE NOVČANIKE!

Najpovoljniji kurs je na Biološkom fakultetu za polaganje prijemnog ispita iz biologije za upis na ovaj ili neki drugi fakultet iz biomedicinske grupacije

Objavljeno:

Iako do prijemnog ispita za upis nove generacije brucoša ima još šest meseci, pojedini fakulteti Univerziteta u Beogradu već su počeli pripremnu nastavu za svoje buduće studente.

Cena zavisi od atraktivnosti nastavnog programa, a sudeći po trenutno dostupnim cenovnicima, najskuplje je na Elektrotehničkom fakultetu - 90.000 dinara za dva predmeta, odnosno 80.000 ako se plaća odjednom.

Na većini fakulteta koji imaju organizovanu pripremu, fond časova iznosi od 60 do 65, predavanja su obično vikendom, kursevi traju do juna, odnosno do samog polaganja prijemnog ispita. Maturanti koji odaberu ceo kurs, platiće od 20.000 do 45.000, po predmetu.

Koronavirus, Korona virus, Korona-virus, Covid-19, Covid 19, Studenti, Prijemni ispit, Fakulteti
foto: Ilustracija, EPA-EFE/DRAGAN KARADAREVIC

Kandidati samo biraju da li će slušati jedan ili oba predmeta, da li će dolaziti na sva predavanja ili će se uključivati povremeno. Na kraju priprema predviđeno je i polaganje završnog testa, kako bi se utvrdilo stečeno znanje kandidata.

Kao što smo naveli, najviše novca treba da izdvoje budući studenti ETF, za koje je organizovana priprema za polaganje matematike i fizike, za upis ne samo ovog, već svih tehničkih fakulteta. Cena kursa za jedan predmet iznosi 45.000 dinara, ako se plaća na rate, odnosno 40.000 dinara ukoliko kandidat plati u kešu.

Medicinski fakultet je počeo sa priprema za polaganje prijemnog ispita iz hemije i biologije. Nastava je subotom, po tri školska časa, a potrebno je izdvojiti 33.000 dinara po predmetu.

I "Mašinac" je ponudio budućim studentima mogućnost da se što bolje pripreme za polaganje prijemnog ispita iz matematike. Cena je 25.000 dinara, uz mogućnost plaćanja u pet rata.

Najpovoljniji kurs je na Biološkom fakultetu za polaganje prijemnog ispita iz biologije za upis na ovaj ili neki drugi fakultet iz biomedicinske grupacije. Cena je 20.000 dinara.

Odluka o ceni

Odluku o tome koliko će koštati priprema za polaganje prijemnog ispita, donosi sam fakultet.

Novac, Fakultet
foto: Profimedia, Zorana Jevtić, Ilustracija/Espreso.co.rs

Neke visokoškolske ustanove kurseve organizuju mesec dana pred samo polaganje.

Praksa je pokazala da brucoši, koji su pohađali pripreme obično ostvare dobre rezultate na prijemnom ispitu.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.