OSMACI NAJČEŠĆE BIRAJU DA POLAŽU OVAJ PREDMET NA MALOJ MATURI! Pašić otkrio O ČEMU se RADI
Mala matura, Foto: Dragana Udovičić

prijemni ispit

OSMACI NAJČEŠĆE BIRAJU DA POLAŽU OVAJ PREDMET NA MALOJ MATURI! Pašić otkrio O ČEMU se RADI

Od budućih malih maturanta, devet odsto je zainteresovano da hemiju polažu kao izborni predmet, dok se osam procenata odlučilo za fiziku

Objavljeno:

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić izjavio je danas da se do sada izjasnilo 16.760 učenika, što je 26 odsto od ukupnog broja osmaka, koji će jedan od pet ponuđenih predmeta polagati kao treći test na završnom ispitu i da je većina učenika izabrala da polaže biologiju.

Pašić je u izjavi za agencije kazao da se elektronskim putem preko portala Moja srednja škola prijavilo ukupno 87 odsto đaka, odnosno na ovaj način izjasnilo se do sada 14.610 učenika.

Prema rečima pomoćnika ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, 36 odsto izabralo je biologiju kao treći izborni predmet, 28 procenata geografiju, a 18 odsto istoriju.

Polaganje mature
Polaganje maturefoto: Dragan Udovičić

Od budućih malih maturanta, devet odsto je zainteresovano da hemiju polažu kao izborni predmet, dok se osam procenata odlučilo za fiziku.

Učenici koji u školskoj 2022/23. godini završavaju osmi razred, mogu od 1. do 30. decembra da se izjasne koji će test, od pet ponuđenih predmeta - biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći na završnom ispitu.

Učenici mogu da se izjasne na dva načina: pisanim putem u školi ili elektronskim putem, na portalu Moja srednja škola. Ukoliko se učenik nakon izjašnjenja predomisli, odnosno želi da promeni predmet koji će polagati na trećem testu, to će moći da učini u školi 30. i 31. januara 2023. godine.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media