DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA SVE DELOVE SRBIJE: Padavine u TOKU DANA, a evo kada će pasti SNEG!
Ljudi sa kišobranima, Foto: Beta/Dragan Gojić

DANAŠNJA VREMENSKA PROGNOZA

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA SVE DELOVE SRBIJE: Padavine u TOKU DANA, a evo kada će pasti SNEG!

Danas će u Srbiji biti minimalna jutarnja temperatura od 1°C do 6°C, a maksimalna od 6°C u Subotici do 12°C u centralnoj i južnoj Srbiji

Objavljeno:

Srbija: U utorak prolazno naoblačenje sa kišom dolazi sa severozapada i premešta se ka istoku i jugu Srbije. Kiša ujutru zahvata sever Vojvodine, a popodne zapadne i centralne predele, dok na severu Vojvodine kiša prestaje popodne uz delimično razilaženje oblaka.

Kiša će tek uveče stići na krajnji jug Srbije. Vetar ujutru i pre podne južni i jugoistočni, u pomoravlju i podunavlju umeren, a na jugu Banata pojačan. Popodne na severu Vojvodine vetar u skretanju na severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 1°C do 6°C, a maksimalna od 6°C u Subotici do 12°C u centralnoj i južnoj Srbiji. Uveče na severu suvo, a u centralnim i južnim predelima kiša.

Beograd: U utorak pre podne suvo, a od sredine dana naoblačenje i kiša popodne. Vetar umeren do pojačan jugoistočni u prvom delu dana, a kasnije popodne u skretanju na slabiji severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 10°C. Uveče suvo.

Niš: U utorak toplije od proseka i suvo do popodnevnih sati. Zatim stiže naoblačenje sa severozapada i donosi kišu uveče. Vetar slab do umeren južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna oko 12°C. Uveče slaba kiša.

Kiša
Kišafoto: Nenad Kostić

Užički region: U utorak pre podne suvo, a popodne naoblačenje sa kišom stiže sa severozapada. Vetar slab južni, na planinama umeren. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 1°C do 4°C, a maksimalna od 10°C do 12°C.

Vojvodina: U utorak naoblačenje sa kišom dolazi sa severozapada i već u toku jutra zahvata sever Vojvodine. Sredinom dana kiša stiže i na jug Banata. Vetar ujutru pojačan jugoistočni u južnom Banatu, a na severu Vojvodine popodne u skretanju na slabiji zapadni i severozapadni vetar. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 6°C, a maksimalna od 6°C u Subotici do 10°C u Vršcu. Uveče suvo.

Novi Sad: U utorak naoblačenje sa kišom pre podne ili sredinom dana. Vetar ujutru umeren jugoistočni, a popode slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 3°C, a maksimalna oko 8°C. Uveče suvo.

Subotica: U utorak naoblačenje sa kišom ujutru i pre podne. Popodne prestanak kiše i delimično razilaženje oblaka. Vetar ujutru umeren jugoistočni, a zatim slab severozapadni. Minimalna temperatura 3°C, a maksimalna oko 6°C. Uveče suvo.

Zima
foto: Profimedia

Vreme narednih dana:

U sredu ujutru suvo, a zatim novo naoblačenje sa kišom stiže na zapad i sever Srbije. Na severu Vojvodine biće hladno, a na jugu Srbije toplije za 5°C do 7°C. Više kiše treba očekivati kasnije popodne i uveče na severu Srbije, dok bi na jugu bilo suvo.

Vetar slab istočni i severoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 5°C, a maksimalna od 4°C u Subotici do 12°C na jugu Srbije.

Uveče kiša u severnim i centralnim predelima. Od četvrtka do nedelje pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše. Biće toplije od proseka uz pojačan jugoistočni vetar u košavskom području u subotu. U nedelju krajem dana dolazi do zahlađenja, a u noći ka ponedeljku i u ponedeljak ujutru je moguć sneg i u nižim predelima.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.