RHMZ najavio TEŠKU NOĆ, STIŽE OLUJNO NEVREME U SRBIJU: Duvaće JAK VETAR, u ovim delovima zemlje biće POTOP
Oluja, Foto: Dragana Udovičić

SPREMITE SE

RHMZ najavio TEŠKU NOĆ, STIŽE OLUJNO NEVREME U SRBIJU: Duvaće JAK VETAR, u ovim delovima zemlje biće POTOP

Republički hidrometeorološki zavod najavio je večeras da će u kotlinama i duž rečnih tokova biti maglovito

Objavljeno: 23:47h

Republički hidrometeorološki zavod najavio je večeras da će u kotlinama i duž rečnih tokova biti maglovito, ali da se jedan deo Srbije pripremi za nalete olujnog vetra.

- U toku noći po kotlinama i duž rečnih tokova jugozapadne i južne Srbije magla će smanjivati vidljivost na manje od 500 m. U južnom Banatu i donjem Podunavlju vetrovito sa jakim povremeno i olujnim vetrom sa udarima većim od 17 m/s - piše na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

rhmz
foto: RHMZ printsvcreen

Pred nama topla, vetrovita i kišovita sedmica, u subotu i do 18 stepeni, ali uz dosta kiše. Zahlađenje pred sam kraj sedmice, ali i dalje bez pravog zimskog zahlađenja i snega u nižim predelima. Bez zimskih uslova i narednih desetak dana.

U utorak nakon suvog jutra, naoblačenje sa kišom koje će tokom prepodneva zahvatiti severozapadne predele Srbije, tokom dana proširiće se i na ostale predele, dok će suvo do pred sam kraj dana ostatati na jugu i jugoistoku Srbije. I dalje će duvati pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području jak, ali se tokom večeri zbog prodora hladnog fronta očekuje skretanje vetra na severozapadni i manji pad temperature. Nakon jutarnjih 2 do 6 stepena, maksimalna temperatura biće od 7 stepeni na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini do 13 stepeni u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima.

(Espreso/24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.