ČUBRILO NAS IZNENADIO NAJNOVIJOM PROGNOZOM: Kakav će nam biti početak decembra, ovome se niko NE NADA! (FOTO)
Marko Čubrilo, Foto: RINA/Privatna arhiva

vreme

ČUBRILO NAS IZNENADIO NAJNOVIJOM PROGNOZOM: Kakav će nam biti početak decembra, ovome se niko NE NADA! (FOTO)

U prvoj nedelji decembra sledi stabilizacija uz jačanje uticaja ciklona te će početkom druge preovlađivati suvo i malo toplije vreme uz moguću pojavu magle

Objavljeno:

Poznati srpski meteorolog objavio je najnoviju prognozu za naredne dane.

Naveo je da sredinom nedelje možemo da očekujemo pretežno oblačno vreme, ponegde uz slabe padavine , a da će snega biti uglavnom na planinama preko 800 mnv i u nižim delovima na Istoku Srbije.

- Od srede do nedelje pod uticajem slabog ciklona nad jugom Italije i prostranog anticiklona sa jezgrom nad zapadom Rusije iznad nas će preovlađivati oblačno i umereno hladno vreme uz povremene, uglavnom slabe, padavine. Nešto obilnije padavine se očekuju na jugu, zapadu i krajnjem istoku regiona. Duž Jadrana od srede do subote umerena i jaka bura, a u košavskom području umeren do jak istočni i jugoistočni vetar. Jutarnji minimumi od -2 do +4 stepena Celzijusa. Dnevni maksimumi uglavnom do +3 do +8 stepeni Celzijusa. Na krajnjem istoku Srbije hladnije oko 0 stepeni Celzijusa i tamo je pojava snega moguća i ispod 200mnv.

1 / 7 Foto: RINA

U prvoj nedelji decembra sledi stabilizacija uz jačanje uticaja ciklona te će početkom druge preovlađivati suvo i malo toplije vreme uz moguću pojavu magle.

- Posle tog datuma i dalje postoje brojne varijante razvijoja sinoptike, jer će sve zavisiti od toga kako se postavi anticiklonalni blok. Trenutno ansable članovi favorizuju rešenje koje bi zapadu Evrope donelao jače zahlđenje,a nama relativno toplo i kišovito vreme ali i dalje postoji značajan broj proračuna koji taj anticiklon postavljaju istočnije, a hladan vazduh šalju ka nama.

Marko Čubrilo
foto: Printscreen

Za koji dan ćemo imati i konačnu veroziju razvoja sinoptika posle 07.12. ali u ovom momentu je toplija varijanta verovatnija.

Narednih dana dosta oblaka ali bez obilnijih padavina vetrovito i umereno hladno. Na istoku Srbije i relativno hladno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.