"OKA NISMO SKLOPILI, BUJICA JE TEKLA NEVEROVATNO BRZO": Sead iz Prijepolja jedva spasio petočlanu porodicu i psa
Poplave u Prijepolju, Foto: RINA

DRAMATIČNO

"OKA NISMO SKLOPILI, BUJICA JE TEKLA NEVEROVATNO BRZO": Sead iz Prijepolja jedva spasio petočlanu porodicu i psa

Pričinjena je ogromna materijalna šteta, ali kako kaže ovaj Prijepoljac, najvažnije je da su svi iz ove stihije izvukli žive glave

Objavljeno:

Veoma teška noć je iza petočlane porodice Gojak koja živi na obali reke Lim u naselju Zalug u Prijepolju. Nalet vodene bujice nisu smeli da čekaju u kući, pa su morali da napuste svoj dom. To se pokazalo kao spasonosna odluka, jer je voda poplavila njihove dve porodične kuće i pomoćne objekte.

- Iza nas je besana noć, oka nismo sklopili. Videli smo kako Lim sve više nadolazi, morali smo da pobegnemo na sigurno. Uspeli smo da sačuvamo naše živote, i psa. Sve ostalo što smo godinama sticali, ostalo je pod vodom. Bujica je stvorila dve matice, neverovatno brzo je tekla i nije moglo ništa da se spase, rekao je za RINU Sead Gojak.

Poplave, Poplava, Prijepolje, Lim
foto: RINA

Pričinjena je ogromna materijalna šteta, ali kako kaže ovaj Prijepoljac, najvažnije je da su svi iz ove stihije izvukli žive glave. Nakon burne noći, do još jedne dramatične situacije došlo je jutros.

- Moj stric koji ima 77 godina ostao je zaglavljen sa traktorom u nabujaloj reci. Voda je dostizila visinu od dva metra. Na licu mesta brzo su se našli spaioci koji su ga izvukli čamcima iz vode i poslat je u Hitnu pomoć, nadam se da je dobro. Matarijalni gubici će se nekako nadoknaditi, bitno je da nema ljudskih žrtava, izjavio je Sead.

Poplave, Poplava, Prijepolje, Lim
foto: RINA

Ovo, međutim, nije prvi put da je porodica Gojak u opasnosti zbog izlivanja reke Lim. Od 2010. godine njihovo domaćinstvo se do sada našlo čak sedam puta na udaru bujičnih poplava.

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.