NEĆE VAM SE SVIDETI PROGNOZA ZA DAN PRIMIRJA, POSEBNO AKO PLANIRATE ODMMOR: Meteorolog otkrio kakvo nas VREME ČEKA
Marko Čubrilo, Foto: Printscreen, facebook/markocubrilo

pripremite se

NEĆE VAM SE SVIDETI PROGNOZA ZA DAN PRIMIRJA, POSEBNO AKO PLANIRATE ODMMOR: Meteorolog otkrio kakvo nas VREME ČEKA

Dan primirja i neradni dan, moraju da znaju da se od petka pogoršava vreme

Objavljeno:

U odnosu na početak novembra kada je u Srbiji preovladavalo lepo vreme, prvi vikend obeležilo je pogoršanje, a prema najnovijoj prognozi meteorologa Marka Čubrila do četvrtka uveče će biti suvo i relativno toplo, osim u mestima gde će se duže zadržati magla. Od petka nam sledi zahlađenje, kiša i vetar.

Košava, Vetar nevreme, kiša

U sredu se očekuje da će biti suvo i stabilno vreme sa čestom pojavom magle i niskih oblaka koji se po nizijama i kotlinama regiona mogu zadržati i ceo dan.

Vetar će biti slab. Jutarnji minimumi od +1 do +8, na planinama hladnije, a dnevni maksimumi od +14 do +19 što je iznad proseka, osim u maglovitim predelima gde će biti oko +10 stepeni Celzijusa.

- U četvrtak se računa na razbijanje magle uz jačanje zapadog vetra. Krajem dana na severu i severozapaadu naoblačenje uz prolaznu kišu, očekuje se i okretanje vetra na jak severozapadni i zahlađenje. Dnevni maksimum i u četvrtak relativno visok, uglavnom do +14 do +18 stepeni Celzijusa – najavio je meteorolog.

1 / 9 Foto: RINA

Vetar i kiša - najgora kombinacija

Oni koji su planirali da vikend pred nama otputuju na mini odmor ili jednostavno šetaju gradom, jer je petak, 11. novembar Dan primirja i neradni dan, moraju da znaju da se od petka pogoršava vreme.

Naime, od petka se očekuje ona najgora vremenska kombinacija. Prema rečima meteorologa, od petka, 11. novembra do narednog ponedeljka očekuje se da bude vetrovito i hladnije i to uz padavine, a posebno za vikend.

Sneg na planinama

Uz zahlađenje, snega bi bilo na planinama preko 800 metara nadmorske visine, dok bi se tih dana dnevni maksimumi kretali od +4 do +12 stepeni Celzijusa.

- Oko 15. novembra bi trebalo da bude suvo uz hladne noći i prohladne dane. Dalji razvoj sinoptike je i dalje vrlo upitan i cluster ECMWF-a sa gotovo 50-50 odsto verovatnoće daje opciju održavanja hladnog strujanja ali i jačanja uticaja Atlantika – objavio je Čubrilo.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.