METEOROLOG NAM JE OTKRIO TAČAN DATUM PRVOG SNEŽNOG POKRIVAČA U BEOGRADU: Evo kada će se zabeleti prestonica!
Nedeljko Todorović, Foto: Profimedia, Printscreen

VREMENSKA PROGNOZA

METEOROLOG NAM JE OTKRIO TAČAN DATUM PRVOG SNEŽNOG POKRIVAČA U BEOGRADU: Evo kada će se zabeleti prestonica!

Najniža temperatura od šest do devet, a najviša oko 18 stepeni

Objavljeno: 13:40h

U Srbiji će danas biti malo i umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima i malo hladnije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom jutra očekuju se mestimično magla ili niska oblačnost.

Vetar će biti uglavnom slab, tokom jutra severozapadni koji će kasnije skrenuti na jugoistočni i istočni.

Najniža temperatura od pet do 12 stepeni, a najviša od 15 na severu Vojvodine do 22 na jugoistoku Srbije.

Nedeljko Todorović
foto: Privatna arhiva

I u Beogradu se pre podne očekuju magla ili niska oblačnost. U toku dana malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar će ujutro biti slab severozapadni a tokom dana skrenuće na jugoistočni i istočni.

Najniža temperatura od šest do devet, a najviša oko 18 stepeni.

Kako nam je ranije objasnio meteorolog Nedeljko Todorović, magla se zadržava u nekim delovima grada i tokom čitavog dana i intenzivna je jer se radi o magli koja je u kombinaciji sa česticama zagađenja, u prevodu, smog. Meteorolog nam je otkrio i kada nas čeka prvi sneg.

"Magla ne ukazuje na sneg, već suprotno, na suvo vreme. Neizvesno je kad će prvi sneg, statistički srednji datum prvog snega je 23. novembar, a prvog snežnog pokrivača, konkretno za Beograd, tek 3. decembra.

1 / 5 Foto: Printscreen/Naxikamere

Vreme narednih dana:

U petak toplije uz sunčane intervale i umeren jugoistočni vetar u košavskom području, a u južnom Banatu pojačan. Krajem dana dolazi do naoblačenja na severu i zapadu Srbije. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura od 3°C do 11°C, a maksimalna od 18°C do 23°C. Kasno uveče je moguća kiša na zapadu i severozapadu Srbije. U subotu na zapadu Srbije kiša, a na istoku i jugu suvo i toplije od proseka. U nedelju i ponedeljak svežije uz povremenu slabu kišu, osim na severu Srbije gde bi preovlađivalo suvo vreme. U utorak i sredu sunčani periodi i malo toplije.

Podsetimo, klimatolog Vladimir Đurđević izjavio je da magla i zagađenje idu zajedno jer postoji u atmosferi najniži sloj vazduha čija je visina u proseku oko jedan kilometar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.