OBJAVLJENA NAJNOVIJA PROGNOZA ZA NAREDNIH SEDAM DANA: U ovim krajevima Srbije će biti potencijalno OPASNO vreme!
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

negde toplo, a negde žuti meteoalarm

OBJAVLJENA NAJNOVIJA PROGNOZA ZA NAREDNIH SEDAM DANA: U ovim krajevima Srbije će biti potencijalno OPASNO vreme!

Zbog magle, u većem delu Srbije na snazi je žuti meteo alarm

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod objavio je novu prognozu za narednih sedam dana.

- U narednih 7 dana zadržaće se toplo i stabilno vreme. Ujutru sveže, ali bez jutarnjih mrazeva, u nižim predelima sa maglom, koja se ponegde može zadržati i pre podne. Tokom dana preovlađivaće sunčano sa maksimalnom temperaturom iznad proseka, u većini mesta od 20 do 24 °C" , najavio je RHMZ.

prognoza
foto: RHMZ / SCREENSHOT

U subotu jutro hladno i ponegde maglovito, a tokom dana relativno toplo za ovo doba godine i pretežno sunčano sa malo oblaka, ređe sa sumaglicom. Vetar slab istočni i severoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 2°C do 10°C, a maksimalna od 19°C do 22°C. Uveče suvo.

U nedelju i početkom iduće sedmice se zadržava pretežno sunčano tokom dana i toplije od proseka. Jutra svežija, ponegde sa maglom. Maksimalne temperature od 20°C do 24°C.

Na snazi meteo alarm

Zbog magle, u većem delu Srbije na snazi je žuti meteo alarm. Upozorenje važi za sve predele, izuzev Beograda, Šumadije, Pomoravlja i istočne Srbije. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Meteoalarm
foto: RHMZ / SCREENSHOT

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, navodi se na sajtu RHMZ-a.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.